Sorodne objave

 

Ob začetku motoristične sezone smo policisti Policijske postaje Gornji Petrovci 10. aprila 2010 organizirali preventivno prireditev za večjo varnost motoristov v cestnem prometu.

DSC 0424

Prireditev, ki smo jo poimenovali Varno v sezono, smo organizirali v sodelovanju s člani društva Motoklub Goričanci, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Grad, Rogašovci in Kuzma ter Sektorjem uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota in Postajo Prometne policije Murska Sobota.

DSC 0433

Prireditev, ki je potekala med 10. in 14. uro v Kuzmi, je obsegala krajše predavanje s praktičnim delom na simulatorju vožnje ter prikaz spretnostne vožnje za voznike in ljubitelje motornih koles. Udeleženci so lahko spoznali lastnosti in značilnosti motornih koles ter nevarnosti, s katerimi se kot vozniki srečujejo pri vožnji.

DSC 8096 DSC 0436

Vozniki motornih koles so se po teoretičnem delu in prikazu različnih tehnik vožnje s svojimi vozili podali v razgibano okolico Goričkega, kjer so opravili kondicijsko vožnjo.

DSC 0453

Srečanja se je udeležilo okoli 40 motoristov iz vrst Motokluba Goričanci ter posamezni ljubitelji teh vrst jeklenih konjičkov iz bližnje okolice.

DSC 8044

Sedaj že tretja tovrstna prireditev zapored je prerasla v stalno obliko druženja ob začetku motoristične sezone in želja vseh je, da bi se nadaljevala tudi v prihodnje. 

Prometna varnost