Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci smo, skupaj z Moto klubom Diamonds iz Radencev, Društvom prva medicinska pomoč Rogašovci in Prostovoljnim gasilskim društvom Sveti Jurij, 10. aprila 2016 organizirali preventivno prireditev Policijska izkušnja kot nasvet.

Namen prireditve je bil voznike enoslednih motornih vozil z Goričkega ob začetku motoristične sezone opozoriti na vse posebnosti in nevarnosti, ki lahko vplivajo na varno vožnjo v cestnem prometu. Vse zato, da bi - tudi s takšnimi oblikami sodelovanja - zagotovili dobro prometno varnost na naših cestah.

IMG 0957.zm

Udeleženci so se zbrali v Radencih in se odpravili po goričkih vaseh do Gornjih Slaveč, kjer je bila osrednja prireditev. Policijski inšpektor Sektorja uniformirane policije mag. Srečko Šteiner je udeležencem skozi praktične izkušnje predstavil posebnosti, ki se pojavljajo pri vožnji z enoslednimi vozili.

IMG 0999.zm

V nadaljevanju so jim člani gasilskega društva in društva prve medicinske pomoči prikazali postopek reševanja pri prometni nesreči osebnega vozila in motorista. Nazorno so prikazali, kako se zavarujeta kraj prometne nesreče in poškodovanec, kako se pravilno sname čelada ponesrečenemu motoristu, postopek oživljanja ter nekaj prvih najnujnejših ukrepov pri nesrečah s telesnimi poškodbami.

IMG 1006.zmOb koncu so motoristom predstavili še varnostno zračno blazino za motoriste, navzoči pa so lahko preizkusili tudi hojo z očali za simulacijo prisotnosti alkohola in nedovoljenih substanc v organizmu.

IMG 1043.zm

Moto klub Diamonds se je Policijski postaji Gornji Petrovci zahvalil za 1. otvoritveno motoristično vožnjo.


Preventivne delavnice za motoriste