Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je 22. aprila 2017 dopoldan, v sodelovanju s Pomurskim avtocentrom, izvedla teoretično in praktično usposabljanje motoristov pred pričetkom motoristične sezone. Dogodka se je udeležilo okrog 30 motoristov.

AC1

Inšpektor Sektorja uniformirane policije PU MS dr. Srečko Šteiner je zbranim predstavil najpogostejše vzroke prometnih nesreč motoristov in stanje prometne varnosti v zvezi z enoslednimi vozili v zadnjih letih. Policist inštruktor Milko Osterc iz Postaje prometne policije Murska Sobota je nadzoroval trening motoristov na poligonu in jih kasneje popeljal na krajšo kondicijsko vožnjo.

AC3

Vse udeležence sta v evangeličanski cerkvi v Murski Soboti blagoslovila še evangeličanski in katoliški duhovnik.

dars2

V popoldanskih urah je na dvorišču avtocestne baze Darsa v Murski Soboti potekalo usposabljanje še za eno skupino 30 motoristov, članov moto klubov MK Samorog, MK Moliboga in MK Gronska Strejla. Med udeleženci je bilo kar nekaj družin, a starši in otroci so se pripeljali vsak na svojem motorju. Tudi njim je dr. Šteiner predstavil prometno varnostno situacijo in jih opozoril na krvav pričetek motoristične sezone na območju Slovenije. Udeležencem se je na kratko pridružil tudi motoristični navdušenec Boris Žibrat - Guzzila, sicer zaposlen na PU Murska Sobota, ki je prisotnim podrobno razložil pomen vzmetenja motorja za varno vožnjo ter jim podal navodila za njegovo vzdrževanje in nastavitev.

dars3

Sledil je trening na poligonu pod budnim očesom policista-inštruktorja Milka Osterca. Udeleženci so lahko trenirali slalom, vožnjo v osmici, zaviranje in izogibanje oviram ter opravili tudi krajšo kondicijsko vožnjo po Prlekiji.

dars4

Motoristi, vabljeni na delavnice!