Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota je v začetku junija sodelovala pri izvedbi tradicionalnega rekreativno-preventivnega humanitarnega kolesarskega maratona IPA - Maximus, ki ga je organiziral pomurski regionalni klub IPE (Mednarodnega združenja policistov) skupaj s  Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in drugimi akterji. Policisti smo za udeležence maratona pripravili tudi preventivno akcijo za večjo varnost kolesarjev.

Kolesarski maraton je potekal na treh progah, dolgih 58, 20 in 9 kilometrov, ki so se vile po prelepih obronkih Goričkega, delno po ravninskem delu, delno po razgibanih gričih.

Udeležili so se ga kolesarji vseh starosti, od najmlajših do najstarejših, tako posamezniki kot skupine in družine iz vse Slovenije, prišli pa so tudi člani IPE iz Hrvaške.

DSC03017

Prizorišče maratona IPA Maximus v Murski Soboti

IMG 1851

Start kolesarjev

DSC03051

Prireditev so popestrili tudi člani Kulturno-umetniškega društva iz Gornjih Petrovcev.


Vsako leto se v dneh pred začetkom počitnic in tudi med njimi število kolesarjev na cestah zelo poveča, zato smo v okviru maratona organizirali tudi preventivno akcijo, ki je potekala pod sloganom Varno s kolesom.

IMG 1878

Potek tekmovanja v okviru preventivne akcije


S preventivno akcijo smo želeli kolesarje, tako otroke kot tudi njihove starše, opozoriti na varno uporabo kolesa v cestnem prometu in na pomen spoštovanja cestnoprometnih predpisov. Del preventivne akcije je bilo poleg praktičnega prikaza pravilne uporabe kolesa tudi tekmovanje kolesarjev iz vseh pomurskih osnovnih šol.

IMG 1869

Policijska inšpektorja Srečko Šteiner in Daniel Kleindienst med predstavitvijo učencem

DSC03145

Zmagovalci preventivnega tekmovanja z direktorjem PU Murska Sobota Dragom Ribašem, vodjo Sektorja uniformirane policije na PU Murska Sobota Slavkom Škerlakom, judoistom Aljažem Sedejem, ki je kot vrhunski športnik zaposlen v policiji, vodjo Oddelka vrhunskih športnikov v Policijski akademiji Francem Rožmanom ter inšpektorjema Srečkom Šteinerjem in Danielom Kleindienstom.


V okviru humanitarnega dela akcije so udeleženci zbrali 400 evrov, ki jih je regionalni klub IPE za Pomurje izročil centru za socialno delo v Murski Soboti za preventivne namene.