Sorodne objave

 

Skupaj z Milanom Nemešem, dr. med., spec. kirurgom iz Splošne bolnišnice Murska Sobota, Lejo Žido, predstavnico Društva za zaščito živali Pomurja in Borisom Rakušo, samostojnim policijskim inšpektorjem Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota smo pomurski policisti na današnji novinarski konferenci opozorili na posledice nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov ter pozvali k mirnim in varnim prazničnim dnem.

IMG 0208

Zvočni posnetek izjave Milana Nemeša (mp3) 

Zvočni posnetek izjave Leje Žido (mp3) 

Zvočni posnetek izjave Borisa Rakuše (mp3) 


Policijska uprava Murska Sobota si že vrsto let prizadeva, da z izvedbo preventivnih kot tudi represivnih aktivnosti prispeva k preprečevanju negativnih posledic uporabe pirotehničnih izdelkov.

Tako tudi letos sodelujemo v preventivnih aktivnostih, ki potekajo na državni ravni v okviru projekta Bodi zvezda, ne meči petard, ki je namenjen osveščanju o škodljivih in nevarnih posledicah uporabe pirotehničnih izdelkov. Letošnjo preventivno akcijo podpira tudi smučarski skakalec Peter Prevc, sicer vrhunski športnik, zaposlen v policiji.

slika V času od 30. novembra 2016 do 10. januarja 2017 smo policisti PU Murska Sobota prejeli 25 (18) prijav v zvezi z uporabo pirotehničnih sredstev. Ugotovljenih je bilo 6 (1) kršitev Zakona o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih. V zvezi s pirotehničnimi izdelki so bile opravljene tri hišne preiskave in obravnavani trije dogodki poškodovanja premoženja. Policisti smo v navedenem obdobju zasegli 551 (leto prej 96) kosov petard.

* V oklepaju so primerjalni podatki za leto prej.

zasezene petardeHP

Policisti so 27. novembra pri hišni preiskavi zasegli prepovedana pirotehnična sredstva.


Letos smo ob dveh dogodkih zasegli nekaj pirotehničnih izdelkov, in sicer so bili izdelki zaseženi 27. novembra pri hišni preiskavi, ki jo je opravila Policijska postaja Murska Sobota, 8. decembra so policisti zasegli pirotehnične izdelki na eni izmed pomurskih osnovnih šol, 13. decembra pa še v bližini ene izmed pomurskih srednjih šol.