Sorodne objave

 

Sektor uniformirane policije Policijske uprave Murska Sobota je 11. novembra 2010 organiziral delovno srečanje predstavnikov policije in posameznih služb, pristojnih za delo na področju varstva in zaščite živali.

IMG 0381Delovnega sestanka so se iz Policijske uprave Murska Sobota udeležili inšpektorji iz Sektorja uniformirane policije, policisti enote vodnikov službenih psov, predstavniki Sektorja kriminalistične policije in Operativno-komunikacijskega centra ter komandirji in pomočniki komandirjev posameznih policijskih postaj.

Na srečanju so sodelovali tudi direktorica območnega urada Veterinarske uprave Republike Slovenije Xena Cukrov Novak, direktor Veterinarije Murska Sobota Janez Vöröš, predstavniki območnih veterinarskih ambulant iz Murske Sobote, Ljutomera, Lendave in Gornje Radgone ter predstavnika zavetišča za živali Mala hiša Marjan Ivan Kerčmar in Andrej Cimer.

Direktor PU Murska Sobota Drago Ribaš je pozdravil udeležence srečanja in jim na kratko predstavil projekt, ki ga na področju zaščite živali izvajajo murskosoboški policisti.

Vodja Sektorja uniformirane policije Slavko Škerlak je poudaril namen tovrstnega sestanka in ocenil dosedanje sodelovanje policije z veterinarskimi službami ter drugimi pristojnimi institucijami, ki delujejo na področju zaščite živali. Kot je dejal, je "skupno delo obrodilo sadove, kar se kaže tudi v večji ozaveščenosti ljudi o pravicah in potrebah živali."

IMG 0382

Dosedanje delo policije na tem področju je podrobneje predstavil vodja Enote vodnikov službenih psov v PU Murska Sobota Drago Kocbek. Pri tem je ocenil dosedanje dosežke in predlagal dodatne izboljšave.

O delu pristojnih institucij na področju varstva in zaščite živali ter medsebojnem sodelovanju so spregovorili direktorica območnega urada VURS Xena Cukrov Novak, direktor Veterinarije Murska Sobota Janez Vöröš, predstavnik območne veterinarske ambulante Lendava Ivan Zver ter predstavnika zavetišča za živali Mala hiša Marjan Ivan Kerčmar in Andrej Cimer. Dosedanje delo so ocenili kot zelo dobro.

Sodelujoči so se strinjali, da so takšna srečanja nujna za dobro delo, saj so odlična priložnost za izmenjavo mnenj, izkušenj in dobrih praks. Podali so mnogo pobud za še večjo učinkovitost, predlagali, kako izboljšati sodelovanje, in izdelali usmeritve za nadaljnje delo.


V policiji organizirali uspešen posvet o uporabi in zaščiti živali