Sorodne objave

 

Pomurje je regija, v kateri je registriranih največ moto klubov glede na število prebivalcev, skupaj kar devetnajst. Murskosoboška policijska uprava zato vsako leto pred začetkom motoristične sezone organizira srečanje s predstavniki moto klubov, na katerem se dogovorimo o sodelovanju in izvajanju različnih preventivnih projektov skozi vso motoristično sezono. Letošnji sestanek, na katerem so bili prisotni člani dvanajstih moto klubov iz Pomurja, je potekal 29. marca 2019.

IMG 0176

Na sestanku smo predstavili prometno varnost v Pomurju v preteklih letih s poudarkom na varnosti voznikov enoslednih motornih vozil, več o varnosti in več preventivnih nasvetov pa so podali še predstavniki Javne agencije RS za varnost prometa in Direkcije za avtoceste Republike Slovenije.

Na slovenskih cestah je doslej življenje izgubilo že veliko voznikov motornih koles in koles z motorjem. To velja tudi za ceste v Pomurju, ki so med letoma 2000 in 2018 zahtevale življenja 28 voznikov motornih koles in 12 voznikov koles z motorjem. Gre za številke, ki že same po sebi zahtevajo dodatne ukrepe za povečanje varnosti motoristov, še posebej, če se zavedamo, da vsaka številka nosi ime in obraz.

IMG 0182

Vsako leto ugotavljamo - in to potrjuje tudi statistika - da se največ nesreč z udeležbo motoristov zgodi ob začetku in pred koncem motoristične sezone, avgusta in septembra. Gotovo je razlog v tem, da na začetku motoristi še niso pripravljeni, ob koncu sezone pa so že preveč samozavestni in posledično tudi več tvegajo.

Ob začetku sezone zato znova opozarjamo motoriste na previdno in varno vožnjo, obenem pa jih vabimo, da se udeležijo številnih brezplačnih delavnic, ki te dni potekajo po vsej Sloveniji.