Sorodne objave

 

V sredo, 4. marca 2020, se je ob 16.45 na regionalni cesti izven naselja Prvačina zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi neznani voznik osebnega avtomobila neznane znamke, svetlejše (bele ali sive) barve, neznanega registrskega območja, 45-letni voznik osebnega avtomobila in 37-letni kolesar. Po do sedaj zbranih podatkih se je nesreča zgodila zaradi prehitevanja "v škarje" s strani neznanega voznika, ki je vozil iz Dombrave proti Dornberku.

Neznani voznik je prehiteval 37-letnega kolesarja, kljub temu, da smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri (iz Dornberka) pripeljal 45-letni voznik avtomobila, ki je, da bi preprečil trčenje, zapeljal skrajno desno izven vozišča na neutrjeno bankino, kjer je izgubil oblast nad vozilom. Pri tem je spodneslo zadnji del njegovega vozila in ga zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je z zadnjim desnim delom svojega avtomobila trčil v levi bok 37-letnega kolesarja. 45-letni voznik je nato zapeljal pod cesto, kjer je s prednjim delom avtomobila trčil v rob njive, vozilo pa je ostalo na brežini. Neznani voznik je po prehitevanju s svojim vozilom z nezmanjšano hitrostjo odpeljal proti Dornberku; med njegovim vozilom in avtomobilom, ki ga je vozil 45-letni voznik, ni prišlo do kontakta.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče policisti Postaje prometne policije Nova Gorica pozivajo pobeglega voznika in vse morebitne očividce oz. vse, ki bi lahko o prometni nesreči imeli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici) ali pišejo na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. oz. pokličejo na telefon (05) 393 41 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.