Sorodne objave

 

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je dežurna helikopterska ekipa, ki so jo sestavljali policisti Letalske policijske enote, policista Gorske enote in pripadniki Gorske reševalne zveze Slovenije, prejšnji teden izvedla reševanje dečka na območju Krnskega jezera.

Clipboard05 zahvala pung3

Deček, ki je bil v spremstvu enega od staršev, je imel zdravstvene težave. Po klicu na pomoč so gorski reševalci najprej na tleh pripravili teren za prihod helikopterja, dečka in starša pa smo z jeklenico dvignili v helikopter ter prepeljali v zdravstveno ustanovo. Na območju Krna je bila tega dne nizka oblačnost z vetrom in dežjem, kar so težke okoliščine že za pohodnike, v takem vremenu pa je tudi reševanje bistveno zahtevnejše.

Clipboard03 zahvala pung

Kljub zahtevnim razmeram je bilo zaradi vloženega truda tako reševalcev kot posadke letalske policijske enote reševanje uspešno zaključeno. Veseli smo bili informacije, da malček okreva. To pa nam je na svoj način sporočil kar sam, saj nam je poslal skrbno izdelane risbice, s katerimi nam je pokazal, kako je doživel vožnjo s helikopterjem. Po risbicah sodeč mu bo kljub vsem okoliščinam polet s policisti le ostal v lepem spominu. Nam pa tudi. Nanj se bomo namreč večkrat spomnili, saj bodo njegove risbice krasile naše policijske prostore.

Foto0232436

Policijsko delo je izjemno zahtevno in težko. A ob takih trenutkih pozabimo na vse. Prav iskrene otroške zahvale nas najbolj neposredno opomnijo, kako smiselno je delati za dobrobit drugega.

Clipboard04 zahvala pung2