Sorodne objave

 

Na Kobariškem je pod sloganom "Pripnite se in doživite!" 23. maja 2011 potekala preventivna akcija za bolj dosledno uporabo varnostnega pasu.

Na prireditvi je bilo obiskovalcem na voljo več različnih aktivnosti, katerih cilj je bilo zlasti povečanje stopnje uporabe varnostnega pasu in krepitev zavesti, da moramo za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu poskrbeti sami. Predstavniki Javne agencije RS za varnost prometa so tako predstavili delovanje Zaletavčka, posebne naprave za prikaz sil, ki delujejo na voznike in potnike pri trkih z manjšo hitrostjo in učinkovitost uporabe varnostnega pasu, sodelovali pa so tudi policisti Policijske postaje Bovec, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Kobarid ter medobčinska redarska služba. 

1

Prireditev je predstavljala del širše preventivne akcije, ki je potekala med 16. in 30. majem 2011 na celotnem območju Slovenije.

2

Preventivna akcija v kobariški občini je potekala na dveh lokacijah. V Idrskem se je obiskovalcem pridružilo tudi nekaj tujih turistov, ki so bili pozitivno presenečeni nad preventivnim pristopom policije in drugih ustanov.

3

Aktivnosti v Kobaridu se je udeležilo približno 100 ljudi, med njimi tudi učenci Osnovne šole Simona Gregorčiča iz Kobarida, ki so se tako tudi na praktičen način prepričali o koristnosti uporabe varnostnega pasu. Delovanje Zaletavčka je ob tej priložnosti preizkusila tudi županja kobariške občine Darja Hauptman, ki je udeležence v cestnem prometu pozvala h dosledni uporabi varnostnega pasu.

4

Foto: Janko Volarič