Sorodne objave

 

Novogoriški policisti so skupaj s člani motoristične skupine OK Riders 7. avgusta 2011 v Boki pri Bovcu pripravili tretjo letošnjo ''moto točko''.

001 resize

"Moto točka" je namenjena voznikom enoslednih motornih vozil. Kljub slabemu vremenu se je na nedeljski preventivni prireditvi ustavilo večje število voznikov motornih koles, večinoma iz Slovenije, nekaj pa jih je bilo tudi iz tujine.

011 resize

Policisti so motoriste in druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v cestnem prometu, odgovarjali na številna vprašanja o novi prometni zakonodaji, delili material s preventivno vsebino in predstavili opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu (alkotest, laserski merilnik hitrosti itd.).Obiskovalci so se lahko preizkusili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Motoristi, ki so se ustavili na "moto točki", so poleg preventivnega gradiva dobili tudi rumeno motoristično ruto za večjo vidnost in varnost v prometu.

014 resize

Na prireditvi so bili tudi predstavniki zavarovalnic, ki so motoriste in druge obiskovalce seznanjali z zavarovalnimi pogoji za motorna kolesa, zainteresirani pa so si lahko ogledali tudi motoristično opremo različnih proizvajalcev. Vozniki motornih koles so med drugim izpolnjevali anketne vprašalnike na temo večje varnosti motoristov v cestnem prometu.

Na prireditvi so sodelovali tudi člani AMZS in predstavniki Javne agencije RS za varnost prometa. Prireditve pa so se tokrat udeležili tudi italijanski prometni policisti iz Gorice, s katerimi tudi sicer novogoriški policisti dobro sodelujejo.

016 resize

V prvih šestih mesecih letošnjega leta smo na Severnem Primorskem obravnavali skupno 409 (v enakem obdobju lani pa 429) prometnih nesreč. V dveh prometnih nesrečah sta umrla 2 (1) motorista. "Zahtevnost cest v Zgornjem Posočju zagotovo pogosto vpliva na varno vožnjo motoristov, pri tujih voznikih motornih koles pa je mogoče ugotoviti tudi utrujenost in s tem povezano nezbranost pri vožnji. Na varnost cestnega prometa vpliva tudi veliko število različnih udeležencev cestnega prometa, kot so kolesarji, motoristi, vozniki osebnih avtomobilov in bivalnih vozil, vozila s priklopniki za prevoz čolnov itd., ki imajo zelo različne vozniške izkušnjame in različno stopnjo strpnosti. K boljši prometni varnosti namreč lahko bistveno pripomore tudi večja strpnost in spoštovanje ostalih udeležencev," je med drugim poudaril policijski inšpektor Drago Ozebek iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Nova Gorica. Dodal je še, da bodo skupaj z soorganizatorji "moto točk" po zaključeni motoristični sezoni preučili stanje varnosti in možnosti nadaljnjega sodelovanja, predvsem v smislu nadgraditve dosedanjega dela.

027 resize

Predstavnik kluba OK Riders Franko Žbogar pa je dejal, da z novogoriškimi policisti dobro sodelujejo in da je bil dosedanji odziv tako slovenskih kot tudi tujih motoristov dober, zato bi bilo s skupnimi preventivnimi dejavnostmi smiselno nadaljevati tudi v prihodnje.

Foto: Franko Žbogar, OK Riders