Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Tolmin so v soboto, 5. maja 2012, skupaj s soorganizatorji izvedli še praktični del delavnice za voznike motornih koles. Teoretični del je potekal konec marca.

IMG 2454 resize

V okviru praktičnega dela so motoristi lahko preizkusili in obnovili znanje za vožnjo motornega kolesa na vajah, ki so potekale med stožci na posebej prirejenem poligonu, in tako prispevali k večji prometni varnosti, tako zase kot tudi za ostale udeležence v cestnem prometu.

IMG 2455 resize

IMG 2456 resize

Praktičnega dela se je udeležilo skupaj 40 motoristov, članov Moto Kluba Soča in Moto Kluba Cerkno, ki so se s svojimi jeklenimi konjički odpravili na kondicijsko vožnjo na relaciji Tolmin-Cerkno-Idrija-Godovič-Col-Ajdovščina-Nova Gorica in nazaj do Tolmina. Žal vremenske razmere v sobotnem popoldnevu niso bile najbolj naklonjene motoristom, saj je bilo v Zgornjem Posočju veliko padavin s posameznimi prekinitvami. Kljub temu pa so se motoristi že ob prvi popoldanski prekinitvi z motornimi kolesi zapeljali na poligon, kjer so s pomočjo inštruktorja udeleženci opravili spretnostno vožnjo med stožci.

IMG 2457 resize

Med soorganizatorji delavnice za motoriste je bil tudi predstavnik ene izmed zavarovalnic, ki je ob tej priložnosti izžrebal 5 motoristov, ki so se udeležili tako teoretičnega kot praktičnega dela delavnice pod sloganom Skupaj za večjo varnost. Izžrebanci bodo svoje znanje lahko nadgrajevali na tečaju varne vožnje na Vranskem.

IMG 2458 resize

IMG 2459 resize

Kot je povedal vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Tolmin Jure Kenda, so udeleženci moto delavnice preverili tudi stanje svojih motornih koles, ustreznost motoristične opreme in zaščitnih sredstev ter si izmenjali izkušnje. Vse to z namenom, da bi izboljšali varnost voznikov motornih koles v cestnem prometu.

IMG 2460 resize