Sorodne objave

 

Na območju policijskih postaj Nova Gorica in Šempeter pri Gorici so policisti 18. septembra 2009 poostreno nadzirali cestni promet, pri čemer so bili pozorni predvsem na (ne)uporabo varnostnih pasov.

V poostrenem nadzoru, pri katerem je hkrati sodelovalo več policijskih patrulj na manjšem območju, so policisti ustavili 112 voznikov motornih vozil. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so globo na kraju kršitve izrekli 52 voznikom, zoper enega voznika bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, zaradi prekrškov neznatnega pomena pa so 7 voznikov zgolj opozorili.

Zaradi neuporabe varnostnih pasov so policisti ugotovili 38 kršitev, in sicer ni bilo pripetih 33 voznikov in sopotnikov na prednjih sedežih v osebnih avtomobilih ter 5 voznikov tovornih vozil.

Poleg tega so policisti izrekli globo 13 voznikom, ki so med vožnjo uporabljali mobilni telefon v nasprotju s predpisom. 13 voznikov motornih vozil pa so med nadzorom preizkusili z alkotestom, vendar kršitev niso ugotovili.

Policisti Policijske uprave Nova Gorica ob tej priložnosti ponovno opozarjajo vse udeležence v cestnem prometu, naj dosledno spoštujejo cestnoprometne predpise in tako prispevajo k izboljšanju prometne varnosti.

Prometna varnost - preventivni nasveti