Sorodne objave

 

V začetku julija je bila Policijska uprava Nova Gorica obveščena o izsiljevanju dveh lastnikov gostinskih lokalov na novogoriškem območju. Na podlagi prejete prijave so stekle aktivnosti za identifikacijo neznanih storilcev. Z zbiranjem obvestil in drugimi policijskimi aktivnostmi je bilo ugotovljeno, da so trije neznanci od lastnikov lokalov zahtevali denar oz. plačilo varščine in jim grozili.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Nova Gorica so v sodelovanju s pripadniki Specialne enote in kriminalisti Uprave kriminalistične policije GPU v soboto, 26. julija, v Novi Gorici, pri prevzemu izterjanega denarja od oškodovanca, prijeli 34-letnega moškega, državljana Srbije. Osumljenec je bil še istega dne zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.


Zvočni posnetek izjave Marina Pangosa, vodje SKP PU Nova Gorica (mp3) 


Ob prijetju 34-letnika so novogoriški kriminalisti na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku prijeli in odvzeli prostost še dvema državljanoma Srbije, starima 34 in 30 let, ki pa sta bila po dodatno zbranih obvestilih in opravljenih poizvedbah istega dne izpuščena na prostost, saj nista imela aktivne vloge pri izročitvi denarja. Njuni vlogi pri kaznivem dejanju izsiljevanja iz začetka julija kriminalisti še preverjajo.

Po načinu izvrševanja teh kaznivih dejanj in dejstvu, da se oškodovanci v podobnih primerih zaradi izrečenih groženj, ne obrnejo na policijo, novogoriški kriminalisti ocenjujejo, da to nista osamljena primera. Več o tovrstni problematiki najdete na spletni strani policije.

Novogoriški kriminalisti ob usmerjanju Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici še preverjajo okoliščine teh izsiljevanj in morebitne druge primere ter vloge vpletenih oseb v povezavi z osumljencem.