Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v sodelovanju z Osnovno šolo Šempas 13. oktobra 2014 na območju naselja Šempas izvedli preventivno akcijo pod sloganom Vozniki, spet smo na cesti!

Tako kot v prejšnjih letih so novogoriški policisti s preventivno vsebino želeli voznike in druge udeležence v cestnem prometu opozoriti, da morajo biti z začetkom novega šolskega leta, še posebej v okolici osnovnih šol, vrtcev in drugih šolskih ustanov, posebej pozorni na najmlajše udeležence v cestnem prometu.

foto3

Osnovna ideja omenjene preventivne akcije je, da otroci z risbicami nagradijo voznike, ki spoštujejo cestnoprometne predpise.


Vodjem policijskih okolišev Suzani Ipavec, Andreju Rožiču, Boštjanu Kraglju in policistki Lien Ličen s Policijske postaje Nova Gorica se je pod budnim očesom njihovih učiteljic v Šempasu pridružilo približno 40 učencev drugih razredov osnovne šole iz Šempasa.

foto1

Vsakemu vozniku, ki je spoštoval cestnoprometne predpise in ga je ustavil policist, so otroci izročili risbico s prometno vsebino, s katero so se mu zahvalili za izkazano pozornost. Vodja policijskega okoliša PP Nova Gorica Suzana Ipavec pravi, da so vozniki, ki so jih policisti ustavili, preventivno akcijo tudi letos dobro sprejeli.  

Preventivna akcija Vozniki, spet smo na cesti! se je na območju Policijske postaje Nova Gorica v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi začela izvajati že leta 2004. Otroci nagradijo voznike, ki s spoštovanjem cestnoprometnih predpisov pokažejo, da posvečajo pozornost otrokom na poti v šolo in domov.

Policisti so osnovnošolce in širšo javnost seznanjali z delom in poslanstvom policije v družbi ter tako krepili pozitivno podobo policije, s tem pa zagotovo povečevali tudi zaupanje v delo policije.