Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Bovec so 5. maja 2015, pred poletno turistično sezono, organizirali delovni posvet s predstavniki informacijskega središča v Triglavskem narodnem parku (Dom Trenta) in redarske službe medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči.

P5050004.zm

 Posvet je vodil pomočnik komandirja na PP Bovec Robert Horvat, sodeloval pa je tudi tamkajšnji vodja policijskega okoliša Darko Ivančič.


Udeleženci posveta so si izmenjali izkušnje o dosedanjem medsebojnem sodelovanju pred začetkom glavne poletne turistične sezone s poudarkom na varovanju naravnega okolja, zagotavljanju večje varnosti v cestnem prometu in splošne varnosti v gorah, preprečevanju različnih oblik kriminalitete in kršitev s področja javnega reda in miru ter izvajanju različnih preventivnih in drugih aktivnosti.

P5050005.zm

Kot je poudaril Robert Horvat, je pretok informacij med različnimi institucijami zelo pomemben za zagotavljanje kar največje stopnje varnosti prebivalcem v lokalnem okolju in za učinkovito preprečevanje odklonskih ravnanj posameznikov ali skupin. Po njegovem so takšna srečanja zelo pomembna za dobro medsebojno sodelovanje in izmenjavo podatkov pri reševanju določene problematike. Dosedanje sodelovanje z nadzorniki Triglavskega narodnega parka in predstavniki medobčinske redarske službe je ocenil kot profesionalno in zelo dobro ter izrazil upanje, da bi se ohranilo na takšni ravni tudi v prihodnje.