Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Tolmin so v soboto, 16. maja 2015, na poligonu avtošole v Tolminu skupaj z drugimi soorganizatorji izvedli še drugi, praktični del delavnice za motoriste pod sloganom Skupaj za večjo varnost. Prvi, teoretični del motoristične delavnice je potekal 14. marca. Letošnjega preventivnega dogodka se je udeležilo približno 60 motoristov in drugih obiskovalcev. Ogledati si je bilo možno tudi 10 starodobnih vozil iz društva Kareta.

mat2015fotke004 resize.zm

Na tamkajšnjem poligonu so vozniki motornih koles lahko obnovili svoje znanje in veščine ter se preizkusili v različnih vajah (vožnja osmice, slalom vožnja med stožci, zaviranje itd.), hkrati pa so lahko preverili tudi stanje svojih motorjev in ustreznost motoristične opreme in zaščitnih sredstev.

Poleg tolminskih policistov sta se praktičnega dela udeležila tudi policist Postaje prometne policije Nova Gorica, Samuel Uršič, sicer inštruktor za vožnjo motornih koles, in Vojko Safran iz Centra varne vožnje AMZS, ki sta motoriste na poligonu opozarjala na pravilno vožnjo po cesti, ustrezno ravnanje v različnih nepredvidljivih in nevarnih situacijah ter sproti popravljala njihove napake. Nenazadnje je sposobnost predvidevanja dogodkov na cesti za motoriste izjemno pomembna.

Tudi letos so na dogodku sodelovali člani Moto kluba Soča in reševalci iz Zdravstvenega doma Tolmin. Predstavnik zavarovalnice pa je navzočim predstavil zavarovalniške pogoje, ki veljajo v Sloveniji, kot tudi v tujini v primeru prometnih nesreč oz. drugih nevšečnostih v cestnem prometu. Na koncu moto delavnice je bilo tudi letos izžrebanih pet udeležencev teoretičnega in praktičnega dela, ki bodo za nagrado obiskali celodnevni tečaj varne vožnje na poligonu AMZS na Vranskem. Letos sta se praktičnega dela v Tolminu udeležila tudi vrhunski smučarski skakalec Robert Kranjec, zaposlen v policiji, in državni prvak v rallyju Aleks Humar. 

mat2015fotke033 resize.zm

Kot je dejal vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Tolmin, Jure Kenda, vozniki motornih koles takšno obliko usposabljanja, ki v sklopu moto delavnic v Tolminu poteka že vrsto let, ocenjujejo pozitivno in koristno ob začetku motoristične sezone. Po njegovih besedah policisti tudi sicer zgledno sodelujejo s člani Moto kluba Soča, saj se njihovi člani iz leta v leto v čedalje večjem številu udeležujejo preventivnih dogodkov. Zavedajo se pomena preventivnega dela za večjo varnost motoristov in tudi sami vlagajo precej truda v organizacijo tovrstnih dogodkov.

Srečanja s preventivno vsebino ter izmenjava praktičnih in teoretičnih izkušenj na Tolminskem precej prispevajo k dvigu ozaveščenosti ter večji prometni kulturi motoristov in drugih udeležencev v cestnem prometu. V prihodnje si bodo organizatorji prizadevali, da bi se moto delavnic na Tolminskem udeležilo tudi večje število mlajših motoristov.


Motoristi, vabljeni tudi na ostale preventivne delavnice!