Sorodne objave

 

Ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč, ki je bil letos 15. novembra, smo se tako kot drugod tudi v Kobaridu, na Trgu svobode, spomnili vseh žrtev prometnih nesreč. Prireditev je letos potekala 13. novembra, pod sloganom Spomnimo se - recimo 'ne' zločinom na cesti!

Foto2 kobarid

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč je dan, ki po vsem svetu povezuje žrtve prometnih nesreč in njihove svojce ter družbi sporoča, da so posledice prometnih nesreč nesprejemljive. Ob tem dnevu se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah, skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci, znanci.

RobertHorvat

Pomočnik komandirja Policijske postaje Bovec Robert Horvat je ob tej priložnosti med drugim opozoril na pomen osveščenosti vseh udeležencev v cestnem prometu, Nenazadnje je prometna kultura tudi del splošne človekove kulture in jo oblikujemo v dolgotrajnem procesu, vsi pa si moramo prizadevati za večjo lastno varnost in varnost drugih udeležencev. "K zmanjšanju števila prometnih nesreč in izboljšanju varnosti v cestnem prometu lahko veliko pripomoremo tudi sami, in sicer tako, da spremenimo svoje navade, obnašanje in mišljenje v cestnem prometu in da se zavedamo, da na cesti nismo sami, da lahko trenutek nepazljivosti ali neodgovornega ravnanja spremeni naše življenje ali življenje nekoga drugega. Od skupnega števila smrtnih prometnih nesreč, ki so se letos zgodile na območju Policijske uprave Nova Gorica, se je pet nesreč zgodilo na območju Policijske postaje Bovec, in sicer ena na območju Občine Kobarid, štiri pa na območju Občine Bovec," je v govoru poudaril Robert Horvat.

Foto3

Poleg pomočnika komandirja Policijske postaje Bovec so na prireditvi navzoče nagovorili tudi kobariški župan Robert Kavčič, vodja reševalne službe Zdravstvenega doma Tolmin Uroš Velikonja, poveljnik Gasilske zveze Kobarid Jernej Bric in občinski redar Janko Volarič.

foto4

V spomin na žrtve prometnih nesreč so učenci kobariške osnovne šole izdelali lesene križe, na katerih so z risbicami s prometno vsebino podali simbolično sporočilo in svojevrsten opomin vsem udeležencem v cestnem prometu za večjo varnost v prometu.

foto5

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, ki je vsako leto tretjo nedeljo v novembru, je leta 2007 imenovala Svetovna zdravstvena organizacija, na podlagi Resolucije Združenih narodov 60/5.

Omenjeno prireditev v Kobaridu je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid v sodelovanju s policisti Policijske postaje Bovec, reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Tolmin, Gasilsko zvezo Kobarid, Osnovno šolo Simona Gregorčiča Kobarid in Glasbeno šolo Tolmin - oddelek Kobarid.


Več o mednarodnih aktivnostih ob Svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč