Sorodne objave

 

V prostorih Osnovne šole Dobrovo je 12. aprila 2010 potekala vzgojno-preventivna prireditev Red je vedno pas pripet, ki so se je udeležili učenci prvih in drugih razredov in njihovi starši. Na prireditvi je poleg predstavnikov Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu sodeloval tudi policist Policijske postaje Nova Gorica.

2

Predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so s posebnimi tehtnicami za prikaz naletne teže prikazali naletno silo v primeru trka, novomeško podjetje pa je udeležencem predstavilo učinkovitosti uporabe varnostnega pasu in delovanje t. i. zaletavčka, ki simulira trk pri hitrosti 10 km/h.

1

Policist Policijske postaje Nova Gorica Danilo Kotnik, sicer vodja policijskega okoliša, je staršem odgovarjal na različna vprašanja o zagotavljanju varnosti otrok pri prevozu v cestnem prometu in jih med drugim opozoril tudi na pravilno uporabo varnostnih pasov in otroških sedežev.

3

S sodelovanjem pri preventivnem projektu smo med drugim želeli seznaniti otroke z delom in poslanstvom policistov v družbi, obenem pa okrepiti pozitivno podobo policistov in povečati zaupanje v delo policije.

4

Udeleženci letošnje preventivne prireditve so se razšli z željo, da bi tudi v prihodnje organizirali več podobnih dogodkov.

5