Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Nova Gorica smo včeraj, 13. junija 2010, v sodelovanju z motoristično skupino OK Riders v Desklah izvedli prvo od preventivnih aktivnosti na t. i. Soški cesti, ki jih med letošnjo turistično sezono namenjamo voznikom enoslednih vozil. 

BlizuRocinja

Na prireditvi z naslovom "moto točka" smo policisti na posebej pripravljenem in označenem mestu v Desklah številne slovenske in tuje voznike motornih koles ter druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v cestnem prometu. Cilj naših aktivnosti je namreč predvsem ozaveščanje voznikov in medijev o problematiki vožnje z enoslednimi vozili. Na cestah je namreč iz leta v leto več voznikov motornih koles, koles z motorjem in koles. Ti vozniki so manj vidni in zato še posebej ogroženi, saj jih vozniki osebnih in tovornih vozil pogosto spregledajo, kar ima pogosto hude, tudi tragične posledice.

policistiPUNGinmotoristi

Predstavili smo jim opremo, ki jo uporabljamo za nadzor prometa, jim svetovali, kako naj vozijo, da bodo varnejši, in jim razdelili preventivno gradivo.

IMG 3804

Poleg policistov so na prireditvi sodelovali tudi člani moto kluba OK Riders, ki so motoristom delili preventivno gradivo in jih opozarjali na previdno vožnjo.


Reševalci nujne medicinske pomoči so v praksi pokazali nudenje prve pomoči poškodovanim motoristom, predstavniki zavarovalnice so svetovali o varni vožnji in zavarovanjih motornih koles, prodajalci enoslednih vozil pa so razstavili motoristično opremo. Predstavniki Avtomoto zveze Slovenije so predstavili naprave za merjenje reakcijskega časa in simulator vožnje z motornim kolesom. Predstavniki občine Kanal ob Soči pa so motoristom predstavili geografske značilnosti svoje občine.

KapuninGovekar

Včerajšnje preventivne prireditve sta se udeležila tudi Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije Generalne policijske uprave in Evgen Govekar, vodja Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica.


Policijski inšpektor Drago Ozebek iz Sektorja uniformirane policije na PU Nova Gorica, ki je tudi pobudnik organizacije te prireditve, je med drugim povedal, da v letošnjem letu policija aktivnosti na preventivnem področju nadgrajuje z novim pristopom do voznikov motornih koles, sicer pa je novogoriška policijska uprava v zvezi z varnostjo voznikov motornih koles že v preteklih letih organizirala in izvedla več različnih preventivnih aktivnosti za zmanjšanje števila prometnih nesreč z udeležbo motoristov. Pri včerajšnji prireditvi pa je kot zelo pozitivno ocenil sodelovanje drugih akterjev, zlasti ga veseli, je dejal, aktivno sodelovanje samih motoristov iz motoristične skupine OK Riders.

Anhovo

Podobne preventivne prireditve bomo v naslednjih mesecih organizirali ob najbolj obremenjenih cestah: na relaciji med Novo Gorico in Bovcem ter med Tolminom in Idrijo, kjer je v motoristični sezoni največ motoristov in kjer se zato zgodi tudi največ prometnih nesreč. Cestni odseki cest pred in za "moto točkami" bodo tako kot včeraj označeni z rumenimi zastavami z opozorilnimi napisi in s tablami z napisom Moto točka, in sicer v naslednjih terminih:

  • 4. julija v Kobaridu (na parkirišču podjetja TIK),
  • 25. julija v Spodnji Idriji in
  • 8. avgusta na parkirišču Boka pri Bovcu.


Voznike enoslednih motornih vozil in druge udeležence v cestnm prometu vabimo, da se nam pridružite in tudi sami sodelujete pri preventivnih aktivnostih!

Več o tem tudi v prvem prispevku o "moto točkah".