Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Šempeter pri Gorici so v okviru preprečevanja čezmejne kriminalitete v sodelovanju s policisti PP Nova Gorica,  kriminalisti na Policijski upravi Nova Gorica in italijanskimi varnostnimi organi  septembra letos uspešno preiskali serijo vlomov in tatvin v osebna vozila na območju Slovenije in sosednje Italije.  Slovenskemu 19-letnemu osumljencu naj bi pri 48 kaznivih dejanjih pomagali štirje vrstniki, italijanski državljani.

Šempetrski policisti so z zbiranjem obvestil prejšnji mesec prišli na sled 19-letniku iz Šempetra pri Gorici, osumljenemu več tatvin motornih koles na območju Slovenije in sosednje Italije.

21. septembra 2010 so ga pridržali in na podlagi sodne odredbe pri njem doma opravili hišno preiskavo, pri kateri so osumljencu zasegli tri motorna kolesa in eno kolo z motorjem. Vsa vozila so bila v zadnjih mesecih protipravno odtujena na območju Trsta in Gorice v Italiji. Našli so tudi dve ukradeni registrski tablici, ponarejeno slovensko registrsko tablico in tablico, ki je bila odtujena avgustu v Solkanu. Poleg tega so policisti 19-letniku zasegli še skoraj 600 paketov oz. 6.000 škatlic cigaret različnih znamk v skupni vrednosti približno 19 tisoč evrov, za katere so ugotovili, da izvirajo iz vloma v trgovino Free Shop v Vipolžah, ki je bil izvršen v noči na 8. september. Pri tem vlomu naj bi storilci uporabili tudi v Italiji odtujeno tovorno vozilo, ki so ga šempetrski policisti v Šempetru pri Gorici našli par dni kasneje, 12. septembra.

avtoradiji

 Med drugim so policisti osumljencu zasegli tudi tri avtoradie, za katere obstaja sum, da izvirajo iz vlomov v vozila na območju Nove Gorice. Oškodovanec, ki bi katerega od avtoradiev prepoznal za svojega, naj se zglasi na PP Šempeter pri Gorici oz. na najbližji policijski postaji ali pokliče na telefon: (05) 393 52 50 ali na interventno številko policije 113.

 

V obdobju od 31. avgusta do 20. septembra 2010 je bilo na območju Šempetra pri Gorici, Nove Gorice in okolice izvršenih natanko 40 vlomov in tatvin v osebna vozila. Vsa kazniva dejanja naj bi po ugotovitvah policistov izvršil prav osumljeni 19-letnik iz Šempetra pri Gorici, pri tem pa naj bi mu pomagali štirje vrstniki, italijanski državljani. Policisti PP Šempeter pri Gorici so se zato skupaj z novogoriškimi kriminalisti povezali z italijanskimi varnostnimi organi, ki so nato opravili hišne preiskave še pri njegovih sostorilcih in odkrili, da so ti podobna kazniva dejanja izvrševali tudi v Italiji.

Vseh pet osumljencev: 19- letnika iz Šempetra pri Gorici, 19- in 20-letna državljana Italije ter dva mladoletna italijanska državljana bodo policisti kazensko ovadili za 48 kaznivih dejanj tatvine, velike tatvine, ponarejanja listin in zatajitve.