Sorodne objave

 

Novomeški policisti smo svoje delo tudi letos predstavljali na tradicionalnem spomladanskem Gregorjevem sejmu na Grabnu pri Novem mestu. Na sejmu je razstavljalo več kot 200 razstavljavcev, s poudarkom na predstavitvi kmetijske mehanizacije. V treh dneh je sejem obiskalo več kot 15.000 ljudi.

020

Policisti novomeške policijske postaje in postaje prometne policije smo izkoristili priložnost in svojo predstavitev prilagodili obiskovalcem. Svetovali smo jim o samozaščitnem ravnanju, varni udeležbi v prometu, predvsem varni vožnji s traktorjem, in o varovanju osebnega premoženja. Odgovarjali so tudi na številna vprašanja z različnih področij policijskega dela.

Mlajšim obiskovalcem, ki so se z veseljem preizkušali na simulatorju vožnje z motornim kolesom, smo policisti poskušali razložiti, zakaj so motoristi med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu. Voznike osebnih vozil pa smo opozarjali, naj bodo na začetku sezone pozorni na udeležbo voznikov dvokoles v prometu.

Zadovoljni nasmehi na obrazih obiskovalcev, še posebej otrok, nam pomenijo vzpodbudo z jasnim sporočilom, da se prihodnje leto ponovno vidimo.


Nasveti za večjo varnost motoristov

023

 006