Sorodne objave

 

V petek, 21. avgusta 2020, se je okoli 15. ure na nekdanji hitri cesti med Trebnjem in Novim mestom, v bližini naselja Poljane pri Mirni Peči, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so ugasnila štiri življenja. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče pozivamo morebitne očividce, da se nam oglasijo.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 38-letni voznik temno sivega avtomobila znamke Renault Megan, ljubljanskih tablic, peljal proti Novemu mestu. Nasproti mu je pripeljala 56-letna voznica osebnega avtomobila znamke Škoda Roomster, svetlo sive barve, novomeških tablic. Prišlo je do čelnega trčenja, pri čemer je osebni avtomobil 38-letnika, v katerem je imel še dva otroka, zaradi silovitosti trka zgorel. Vsi štirje udeleženci prometne nesreče so umrli na kraju.

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je do trka vozil prišlo na voznem pasu voznika megana, ki je peljal proti Novemu mestu. Okoliščine prometne nesreče še ugotavljajo. V delo so se vključili izvedenci, ki bodo skupaj s prometnimi policisti podrobneje preučili sledove na kraju in na obeh vozilih.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nesreče pozivamo morebitne očividce, ki so videli prometno nesrečo ali opazili vožnjo katerega od omenjenih avtomobilov na tem odseku ceste okoli tretje ure popoldne, da pokličejo na telefonsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Kakršen koli podatek, ki bi lahko pojasnil vzroke in okoliščine tragičnega dogodka, bo dobrodošel.