Sorodne objave

 

Sevniški policisti smo pred kratkim zaključili postopek proti vozniku avtobusa, ki je s svojo vožnjo ogrozil varnost v javnem prometu. Na zavarovanem prehodu ceste čez železniško progo je namreč poškodoval spuščeni polzapornici in nadaljeval z vožnjo.

Nevarna voznja avtobusa video1

Voznik odlomil obe zapornici. Oglejte si video: Neodgovorno in nevarno ravnanje voznika avtobusa

Potem ko smo bili 27. maja 2022 obveščeni o opisani kršitvi, smo ugotovili, da je voznik avtobusa s slovenskimi registrskimi oznakami peljal po regionalni cesti proti Sevnici in ustavil pred prehodom ceste čez železniško progo, kjer so bile polzapornice spuščene, prihod vlaka pa so naznanjali tudi svetlobni znaki.

Voznik je kljub opozorilom speljal, trčil v spuščeno polzapornico in jo odlomil. Po prečkanju tirov je ustavil in izstopil iz avtobusa. S fizično silo je odstranil še drugo polzapornico in nadaljeval z vožnjo.

Policisti Policijske postaje Sevnica bodo voznika avtobusa ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom.

Kazenski zakonik določa, da se z zaporom do treh let kaznuje, kdor uniči ali poškoduje prometne naprave, prometna sredstva, prometne znake in naprave za signalizacijo, prometne varnostne naprave, daje napačne signale ali znamenja, postavlja ovire na prometnih poteh ali ravna na drug podoben način in tako povzroči nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti.

Povezane vsebine

Pravila, ki veljajo na nivojskih prehodih ceste preko železniške proge