Sorodne objave

 

Ob koncu šolskega leta smo policisti Policijske postaje Metlika za učence osnovnih šol iz Metlike in Podzemlja izvedli vrsto preventivnih aktivnosti.

16zm

Odzvali smo se predlogu učiteljev in na policijski postaji organizirali tehnični dan za učence šestih razredov osnovnih šol. Razkazali smo jim tehnična sredstva in opremo, ki jo policisti uporabljamo pri svojemu delu. Poleg tega smo jim predstavili svoje delo in naloge ter jih poučili o nevarnosti prepovedanih drogah in tragičnih posledicah vožnje pod vplivom alkohola. Največ pozornosti pa je pri učencih pritegnil vodnik službenega psa, specializiranega za iskanje prepovedanih drog.

7zm

Podobno predstavitev policijske postaje smo organizirali tudi za učence drugega razreda Osnovne šole Metlika. Ob obisku so si ogledali prostore naše postaje in policijsko opremo. Otroke kot najmlajše in najšibkejše udeležence v cestnem prometu smo policisti ob tej priložnosti opozorili na najpogostejše nevarnosti, ki so jim izpostavljeni v prometu, in  odgovorili na številna vprašanja, ki so nam jih zastavili.

17zm

V okviru preventivnih aktivnostih, povezanih z varnostjo kolesarjev, sta vodji policijskih okolišev sodelovala še pri kolesarskih izpitih za učence petih razredov metliške in podzemeljske osnovne šole. Izvajala sta usposabljanje bodočih kolesarjev in kot člana ocenjevalne komisije sodelovala pri izpitni vožnji.

4zm

Prav tako smo metliški policisti tudi letos izvedli že uveljavljen preventivni projekt Otrok policist za en dan. Na obisk smo povabili tiste učence, ki so jih njihovi učitelji izbrali kot najbolj aktivne pri preventivnem projektu Policist Leon svetuje.

Po sprejemu na policijski postaji in kratki predstavitvi policijskega dela sta se vodji policijskega okoliša z učenci odpravila na teren. Obiskali so Mejni prehod za mednarodni promet Metlika, kje so spoznali delo policista na mejnem prehodu oz. mejno kontrolo.

V okviru preventivnih aktivnosti med turistično sezono so obiskali kampe ob Kolpi, kjer so se pogovorili z vodji taborov, na oglasne deske pa namestili letake s preventivnimi napotki. Otroke je najbolj zanimala kontrola cestnega prometa (ustavljanje vozil, merjenje hitrosti, preizkusi alkoholiziranosti).

Nad dnevom, ko so bili lahko tudi sami policisti, so bili otroci navdušeni. Policistom so povedali, da je projekt Otrok – policist za en dan med učenci eden najbolj priljubljenih.