Sorodne objave

 

27. junija so na novomeški policijski upravi pripravili slovesnost ob dnevu policije, na kateri so podelili tudi priznanja za širjenje varnostne kulture ter za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti.

1

"Danes je naš dan, dan slovenske policije. Je naš praznik. Je spomin na dejanja, na katera smo lahko upravičeno ponosni. Številni še aktivni policisti in miličniki obujamo spomine na tiste zgodovinske dni, ko sta dvom in strah zamenjala odločnost in pogum. Slovenski miličniki smo nedvomno močno zaznamovali osamosvojitvena prizadevanja in rojstvo nove države. Žal so nekateri izmed nas za ta cilj in ideal dali tudi svoja življenja. V očeh in srcih državljank in državljanov je bilo takrat čutiti ponos na naše kolege, na naša dejanja. In to, dragi sodelavci in sodelavke, je zapuščina generacije, ki je tako močno zaznamovala naš poklic in postavila tako visoke, komaj verjetne mejnike naše odgovornosti do državljanov, odgovornosti policistov do domovine. Dolžnost vsakega med nami je, da za vedno ohranimo spomin na to odločenost in pogum in ga prenašamo na vse prihodnje generacije," je v nagovoru povedal Franc Zorc, direktor Policijske uprave Novo mesto. 

3

Na proslavi je nastopil kvartet Policijskega orkestra. Dogodek sta popestrili dve policistki in trije policisti s Policijske uprave Novo mesto, ki so navdušili s petjem in igranjem harmonike.

Na slovesnosti sta vodja Službe generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in direktor Policijske uprave Novo mesto Franc Zorc podelila priznanja.

7

Bronasti znak policije za sodelovanje se podeli za uspešno sodelovanje ali pomoč policiji pri opravljanju nalog, povezanih s širitvijo varnostne kulture ali krepitvijo in razvojem varnosti ali za uspešno sodelovanje in pomoč pri posamezni varnostni akciji. Bronasti znak sta na predlog Policijske uprave Novo mesto prejela Vlasta Nussdorfer, predsednica društva Beli obroč, in Gasilska zveza Črnomelj.

Vlasta Nussdorfer je bronasti znak prejela na osrednji prireditvi ob dnevu policije, ki je bila 22. junija v Policijski akademiji, podelila pa sta ji ga minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak in generalni direktor policije Janko Goršek.

Zlati ščit policije so prejeli Marjan Petan iz Sektorja uniformirane policije, Branko Tucovič iz Operativno-komunikacijskega centra, Anton Božič iz Sektorja kriminalistične policije in Andrej Bobek iz Službe direktorja.

Srebrni ščit policije so prejeli Igor Hribar, Robert Španring in Srečko Budič iz Sektorja kriminalistične policije, Goran Čelič in Milan Mede iz Operativno-komunikacijskega centra, Sandi Hervol s Policijske postaje Brežice, Milan Sušin s Policijske postaje Sevnica, Srečko Falkner s Policijske postaje Novo mesto, Rajko Kodrič s Postaje mejne policije Dobova, Safet Halkić s Postaje mejne policije Obrežje, Miro Jakofčič s Policijske postaje Trebnje in Ivan Polajžer s Policijske postaje Krško.

13

Bronasti ščit so prejeli Daniel Žniderič in Damir Urek iz Sektorja uniformirane policije, Dušan Jambriško in Dejan Progar iz Operativno-komunikacijskega centra, Aleš Piberčnik, Vladimir Smrekar in Zvonko Breznikar s Policijske postaje Novo mesto, Aleš Škrubej, Janja Daničič in Andrej Balas s Policijske postaje Krško, Damjan Očko in Aleš Strgar s Postaje prometne policije Novo mesto, Marjan Galič in Miran Štern s Policijske postaje Brežice, Jože Žunič, Andrej Skrbinek, Sandi Kozan in Jože Jerman s Policijske postaje Črnomelj, Jože Sladič s Policijske postaje Sevnica, Damir Horvat, Blaž Zagmajster in Jožica Lazanski s Postaje mejne policije Obrežje, Leon Jazbinšek, Katja Krašovec, Davor Polak in Anton Schweiger s Postaje mejne policije Metlika, Gorazd Mlinarič s Postaje mejne policije Dobova, Rok Kastelic in David Berkopec s Policijske postaje Trebnje, Joško Kraševec, Dejan Mencin, Andrej Škedelj in Alojz Franko s Policijske postaje Šentjernej ter Boštjan Kužnik in Marko Škedelj s Policijske postaje Dolenjske Toplice.

17

Letos dvajseto obletnico delovanja praznuje tudi IPA sekcija Slovenija. Njen predsednik Stanislav Ficko in predsednik Regionalnega kluba IPA Dolenjska Peter Županc sta zato podelila priznanja najzaslužnejšim posameznikov za uspešno delo v regionalnem klubu IPA Dolenjska.

Zlati znak je prejela Marjeta Bregar, srebrni znak sta prejela Nathalie Drčar Žbogar in Peter Županc, bronasti znak pa so prejeli Bojan Majcen, Željko Zrilič in Edi Mikec.