Sorodne objave

 

V predpočitniških dneh, 19. junija, so na osnovni šoli Otočec pripravili tehniški dan o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami. V vaji so poleg služb zaščite in reševanja sodelovali tudi novomeški policisti.

THD026

Scenarij vaje, v katerega je bila tokrat vključena tudi evakuacija šole, je bil potres. Drugi del vaje pa je bil namenjen predstavitvi ukrepanja ob prometni nesreči. Prometna nesreča je bila zaigrana, in sicer sta starša slišala za potres in v skrbi za svojega otroka sedla v avto ter se odpeljala proti šoli. Zaradi naglice in neprevidnosti, ki jima je botrovala skrb za malčka, sta se med potjo v šolo zaletela. Oba sta bila poškodovana in učenci so videli, kako se ob takih primerih ukrepa, oziroma, kako med seboj sodelujejo reševalna služba, gasilci in policisti. Eden izmed učencev je poklical številko 112, prihiteli so gasilci, reševalci in policisti ter opravili svoje delo. Po končanem reševanju je zagorel avto, ki so ga pogasili gasilci.

THD144

Po vaji so policisti osnovnošolcem predstavili opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu, in jim pokazali zanimiv posnetek videonadzornega sistema Provida.

THD161

Po oceni ekipe osnovne šole Otočec, ki je pripravila tehniški dan, sta bili vaja in predstavitev dela policistov več kot uspešni.

THD194