Sorodne objave

 

Motoklub Kamerad iz Trebnjega je v sodelovanju s policisti Policijske postaje Trebnje in Postaje prometne policije Novo mesto 8. julija na Mirni organiziral že osmo delavnico varne vožnje za voznike motornih koles in koles z motorjem.

DSC 0048

Delavnica je bila organizirana v okviru projekta Motorist v Sloveniji in občini Trebnje. Prireditve se je udeležilo okoli 25  motoristov iz Mirne, Trebnjega in okolice. Motoristi so se preizkusili v treningu varne vožnje, izogibanju oviram na cesti, varnem zaviranju in ustavljanju.

Novomeški prometni policisti so udeležencem predstavili statistične podatke o prometnih nesrečah z udeležbo motoristov, poučili so jih o varni vožnji in obnašanju v prometu ter jim predstavili praktični prikaz varne vožnje. V nadaljevanju so policisti za udeležence pripravili še preizkus spretnostne vožnje na poligonu.

DSC_0034DSC 0074Motoristi so se lahko preizkusili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom. Trebanjski policisti pa so prisotnim razdeljevali preventivni material in odgovarjali na vprašanja.

Prireditev je potekala brez nesreč in poškodb ter pri obiskovalcih in ostalih udeležencih pustila zelo dober vtis.

DSC 0082

Nasveti za večjo varnost motoristov