Sorodne objave

 

Na velikonočni ponedeljek, 1. aprila 2013, je bil v Mirni Peči na Dolenjskem že 15. vseslovenski tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov, ki so ga organizirali člani Motokluba Trebnje. Kljub hladnemu, sneženemu in deževnemu vremenu se je prireditve udeležilo več kot 200 motoristov. Maši za obiskovalce je sledil tradicionalni blagoslov.

DSC 0297

Na prireditvi so sodelovali tudi policisti Policijske postaje Novo mesto in Postaje prometne policije Novo mesto. Motoriste so opozarjali na nevarnosti pri vožnji z motornim kolesom in jim svetovali o varni udeležbi v cestnem prometu. Posebej so želeli opozoriti na pomen vidnosti motoristov v cestnem prometu in obiskovalcem razdelili odsevne brezrokavnike ter odsevne trakove. Pod vodstvom inštruktorja so se motoristi usposabljali na simulatorju varne vožnje motornega kolesa.

DSC 0302

Po besedah organizatorja je namen srečanja motoriste ob začetku sezone posebej opozoriti na pomen varnosti v cestnem prometu. Tradicionalni blagoslov motoristov pa je med drugim tudi odlična priložnost za druženje in izmenjavo izkušenj pretekle sezone.


Motoristi, vabljeni na preventivne delavnice za večjo varnost!