Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Novo mesto in Postaje prometne policije Novo mesto so v sodelovanju z gasilci, reševalci in novomeškim svetom za varnost v prometu v prvi polovici aprila na igrišču tamkajšnjega šolskega centra pripravili preventivno aktivnost, namenjeno dijakom.

DSC 0071.zm

Voznike enoslednih vozil tudi na območju Policijske uprave Novo mesto policisti uvrščajo med najbolj ranljive udeležence v cestnem prometu, saj so v preteklem letu med sedmimi prometnimi nesrečami, v katerih je umrlo sedem ljudi, obravnavali kar pet prometnih nesreč z udeležbo voznikov enoslednih vozil. V teh nesrečah je umrlo pet ljudi - dva kolesarja, dva motorista in potnica na motorju.

DSC 0075.zm

Zato so tudi letos pripravili več preventivnih aktivnosti, s katerimi želijo ob začetku kolesarske in motoristične sezone vplivati na izboljšanje varnostnih razmer. Pri tem posebno pozornost namenjajo mladim, ki so v prometu udeleženi kot kolesarji, vozniki motornih koles in koles z motorjem.

DSC 0110.zm

Okoli 350 dijakom in učiteljem Srednje strojne šole so pripravili prikaz na poligonu in jih opozorili na pasti, na katere morajo biti vozniki enoslednih vozil še posebej pozorni, ko so udeleženi v cestnem prometu. Svoje vozniške sposobnosti so mladi lahko varno preverili na simulatorju. Ob koncu predstavitve so pripravili tudi prikaz reševanja voznika iz vozila, udeleženega v prometni nesreči.

DSC 0219.zm