Sorodne objave

 

Na območju Policijske uprave Novo mesto je projekt slovenske policije Blazinica tolažbe postal že dodobra prepoznaven. Blazinice v svojem prostem času šivajo policistke in druge delavke policije. V slabih treh letih, od kar projekt poteka, so se nam pridružile številne vzgojno-izobraževalne ustanove in posamezniki. Enkrat mesečno poteka v knjižnici Mirana Jarca tudi delavnica, na kateri blaznice izdelujejo otroci in starši.

6 zz

Stanislava Zupanc, pobudnica projekta, se je v oktobru z veseljem odzvala povabilu Osnovne šole Dragotina Ketteja iz Novega mesta. Na šoli, ki jo obiskujejo učenci s posebnimi potrebami, se trudijo, da otrokom nudijo veliko različnih priložnosti, da se lahko izkažejo na svojih močnih področjih. Pobudnica projekta je učencem na njim razumljiv način, s pomočjo učiteljic, razložila, da so blazinice tolažbe namenjene otrokom, ki se  kot priče ali udeleženci znajdejo v traumatičnih dogodkih, kot so nasilje v družini, prometne nesreče, nasilna kazniva dejanja ipd. Otroci so kmalu razumeli, da bo prav blazinica, ki jo bodo z veliko potrpežljivosti in ljubezni izdelali oni, morda v tolažbo nekemu drugemu otroku, ki se bo znašel v stiski.

2 zz

Na prvem srečanju so se naučili, kako poteka postopek izdelave blazinice. Z veliko vnemo in natančnostjo so izrezovali pisano blago in se že lotili prvih šivov. Potrebno bo še veliko vztrajnosti, saj je za nastanek blazinice potrebnih okoli dva tisoč šivov, vendar so bili učenci trdno odločeni, da bodo ta cilj, tako kot že mnogo drugih doslej, zagotovo dosegli. Dogovorili so se, da jih pobudnica projekta ponovno obišče po jesenskih počitnicah, ko bodo s šivanjem in sestavljanjem blazinic nadaljevali.

8 zz

Več o projektu v sporočilu za javnost: Da nastane blazinica tolažbe, je potrebnih dva tisoč šivov in veliko dobre volje