Sorodne objave

 

Letos smo se na Policijski upravi Novo mesto odločili za nekoliko drugačno okrasitev novoletne smreke. Svetleče kroglice in drugo okrasje smo nadomestili z živopisanimi blazinicami tolažbe. Za obiskovalce smo pripravili tudi plakat, na katerem je predstavljen projekt Blaznice tolažbe.

Na območju Policijske uprave Novo mesto je projekt  zelo lepo sprejet, v treh letih so se mu  pridružili že številni podporniki.  Pobudnica projekta in naše policistke so blazinice tolažbe predstavile v šolah in vrtcih, kjer so blazinice izdelovali otroci, starši in zaposleni. Projekt predstavljajo tudi na preventivnih prireditvah.

IMG 20161209 122158.zm

 V novomeški knjižnici Mirana Jarca potekajo delavnice šivanja blazinic, pridno šivajo tudi otroci s posebnimi potrebami na šoli Dragutina Ketteja, novomeške gimnazijke pa so ob šivanju napisale tudi zgodbico o malem Niku in blazinici tolažbe.

Gotovo pa so najbolj pomembne pozitivne izkušnje policistk in policistov, ki so blaznice tolažbe že podarili otrokom, ki so se znašli v težkih situacijah. Ugotavljajo, da blazinice dosegajo svoj namen, kljub temu pa želijo, da bi bilo takih dogodkov čim manj.

2016 002.zm