Sorodne objave

 

Na velikonočni ponedeljek se je v Mirni Peči odvijal že 19. vseslovenski tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov, ki so ga organizirali člani Moto kluba Trebnje.

Motoristi, vabljeni na delavnice!


Kljub slabšim vremenskim razmeram so se že v jutranjih urah motoristke in motoristi pričeli zbirati v središču Mirne Peči. Organizator ocenjuje, da je bilo na prireditvi okoli 7.000 motorjev, še več pa motoristov in drugih obiskovalcev iz Slovenije, Hrvaške in nekaterih drugih držav.

DSCN1753

Po maši je sledil tradicionalni blagoslov motorjev in motoristov, nadaljevanje prireditve pa je bilo namenjeno druženju in različnim predstavitvam.

DSCN1753

Na prireditvi so kot vsako leto sodelovali tudi policisti Policijske postaje Novo mesto in Postaje prometne policije Novo mesto. Številne udeležence so seznanjali s cestnoprometnimi pravili in jih opozarjali na nevarnosti, ki so jim v cestnem prometu motoristi najpogosteje izpostavljeni. Skupaj so si ogledali posnetke nevarnih voženj, ki so bili posneti z videonadzornim sistemom Provida. Obiskovalci so si lahko ogledali mobilno policijsko pisarno in policijsko motorno kolo ter drugo opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu.