Sorodne objave

 

Dolenjski in belokranjski policisti so v ponedeljek, 21. junija 2010, v sodelovanju z Območnim policijskim sindikatom Dolenjske in Bele krajine, Policijskim veteranskim društvom Sever Dolenjska in Bela krajina, mednarodnim policijskim združenjem IPA Regionalni klub Dolenjska in Občino Šentjernej v Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju pripravili slovesnost ob dnevu policije.

Dan slovenske policije


Zbrane je nagovoril Franc Zorc, vodja PU Novo mesto po pooblastilu generalnega direktorja policije, ki je v svojem govoru med drugim dejal: "Dan policije je praznik, ko se vsi spominjamo osamosvojitvene vojne. Je spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado ne mejnem prehodu Holmec. Je spomin na 6 naših kolegov policistov, ki so v tem spopadu padli, in je spomin na 14 tistih, ki so bili takrat hudo ranjeni."

d

 Nagovor Franca Zorca


"Policisti ne bomo nikoli pozabili, da smo takrat s trdno odločenostjo ubraniti slovenski narod soustvarjali našo državo. V samostojni državi in miru so morda naše naloge na videz drugačne, vendar je naše poslanstvo povsem enako kot v tistih časih - skrbeti za varnost vseh prebivalcev, vseh občank in občanov na našem območju. Na Policijski upravi Novo mesto smo ponosni na rezultate svojega dela. Postavljamo si visoke cilje, ki marsikdaj presegajo golo izvrševanje nalog, ki nam jih določa zakon. Smo v službi ljudi in želimo jim priskočiti na pomoč vedno, ko se znajdejo v stiski in nas potrebujejo. Zavedamo se, da takih rezultatov ne bi dosegli brez odličnih sodelavk in sodelavcev," je še dodal Zorc.

f

 Zbrane je nagovoril tudi Rok Cvetko, predsednik Območnega policijskega sindikata Dolenjska in Bela krajina.

e

V dvorani kulturnega centra smo ob tej priložnosti podelili priznanja za prispevke h krepitvi varnosti na Policijski upravi Novo mesto.

h

Prejemniki zlatega ščita policije


Zlati ščit policije, ki se podeli za dolgoletno razvojno-raziskovalne prispevke v policiji, so prejeli vodja policijskega okoliša na Policijski postaji Novo mesto Boris Bevc, upokojeni policisti Postaje prometne policije Novo mesto Štefan Derepasko, vodja Oddelka za splošne policijske naloge v Sektorju uniformirane policije PU Novo mesto Milan Stojaković, vodja Operativno-komunikacijskega centra PU Novo mesto Peter Šajnič in policijski inšpektor v Oddelku za državno mejo in tujce v Sektorju uniformirane policije PU Novo mesto Ivan Trs.

Janezu Šerclju, kriminalističnemu inšpektorju v Sektorju kriminalistične policije PU Novo mesto, sta zlati ščit policije podelila ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek na osrednji slovesnosti ob dnevu slovenske policije, ki je bila 23. junija na Brdu pri Kranju. 

img5 1

Podelitev na osrednji slovesnosti ob dnevu slovenske policije na Brdu pri Kranju


Srebrni ščit policije, ki se podeli za večkratne pomembne prispevke ali uspehe na posameznih področjih dela ali pri opravljanju delovnih nalog, za organizacijske izboljšave pri delu ali za krepitev ugleda policije, so prejeli Tomaž Agnič, pomočnik komandirja na Policijski postaji Trebnje, Bojan Blatnik iz Operativno-komunikacijskega centra PU Novo mesto, Tomaž Cujnik iz Sektorja uniformirane policije PU Novo mesto, mag. Metod Jerman iz Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, Janez Klobučar iz Postaje prometne policije Novo mesto, Boris Korasa, komandir Policijske postaje Črnomelj, Valentin Kuhar, pomočnik komandirja na Policijski postaji Črnomelj, Milan Leskovar iz Operativno-komunikacijskega centra PU Novo mesto, Zdenka Likar iz Službe direktorja PU Novo mesto in Rudi Slapšak, vodja policijskga okoliša na Policijski postaji Trebnje.

k

 Prejemniki srebrnega ščita policije


Bronasti ščit policije, ki se podeli za prizadevno in uspešno opravljanje delovnih nalog, je prejelo 24 zaposlenih na Policijski upravi Novo mesto, in sicer Branko Adlešič iz Policijske postaje Šentjernej, Niko Avgustinčič iz Policijske postaje Trebnje, Boštjan Colarič iz Postaje prometne policije Novo mesto, Marjan Dragan, pomočnik komandirja na Postaji mejne policije Metlika, tiskovna predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik, Tomaž Dulmin iz Postaje prometne policije Novo mesto, Mitja Frankovič, pomočnik komandirja na Policijski postaji Trebnje, Jože Jaketič iz Postaje mejne policije Metlika, Aleš Klobučar in Aleksander Kobetič iz Policijske postaje Črnomelj, Andrej Kopina iz Policijske postaje Trebnje, Robert Krajnc iz Policijske postaje Metlika, Edvard Kramar iz Policijske postaje Dolenjske Toplice, Gregor Lusavec iz Policijske postaje Novo mesto, Tomaž Pavček, pomočnik komandirja na Policijski postaji Metlika, Borut Ravnikar iz Policijske postaje Črnomelj, Boštjan Rozman iz Policijske postaje Novo mesto, mag. Tomaž Slak, komandir Policijske postaje Šentjernej, Marjana Savorin iz Policijske postaje Metlika, Nataša Šterk Galovec iz Operativno-komunikacijskega centra PU Novo mesto, Marjan Štubljar, pomočnik komandirja na Postaji mejne policije Metlika, Bogomir Vlasič iz Postaje mejne policije Metlika, Gordana Vrhovac iz Policijske postaje Trebnje in Robert Zupančič, pomočnik komandirja na Policijski postaji Črnomelj.

l

 Prejemniki bronastega ščita policije


V kulturnem programu so sodelovali šentjernejski osnovnošolci in domači glasbeni umetniki. Borut Antončič, ki vodi Glasbeno delavnico v Šentjerneju in poučuje solo petje, ter njegova nadarjena učenka Nina Radkovič sta s svojimi točkami navdušila. Osnovnošolci iz recitacijske skupine Osnovne šole Šentjernej so se pod vodstvom mentorice Barbare Kukman predstavili s sklopom pesmi Toneta Pavčka, ki govorijo o policistih. Ob koncu podelitve se je predstavil še trio violin. Violinistka Mirjam Šolar ima kljub svoji mladosti impresiven seznam priznanj za svoje glasbene dosežke. Spremljali sta jo glasbeni prijateljici Ana in Urška Novljan.  

m

Nina Radkovič in Borut Antončič

n

Trio mladih violinistk


Ob 20. uri pa je bil v dvorani Kulturnega centra Primoža Trubarja koncert Policijskega orkestra pod vodstvom dirigenta Nikolaja Žličarja. Na koncertu so nastopili solist Matjaž Mrak, sicer tudi član orkestra, in solista Anton Vrzelak ter Mitja Škorjanc. Program je povezovala Elizabeta Kušljan Gegič, programska vodja kulturnega centra.

r

Zaposlene na Policijski upravi Novo mesto, prejemnike priznanj, goste iz Generalne policijske uprave, člane društva Sever, goste iz policijskih uprav Zagreb, Karlovac in Rijeka, poslanko in poslanca Državnega zbora, župane dolenjskih in belokranjskih občin, občane Šentjerneja in številne druge vabljene goste, s katerimi PU Novo mesto uspešno sodeluje, je koncert navdušil.