Sorodne objave

 

Policisti so včeraj, 5. aprila 2018, na Mejnem prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje pri vstopu v Slovenijo v tovornem vozilu makedonskih in tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak odkrili enajst tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

Obrezje nk 4025

Na mejni prehod je namreč okoli 11. ure pripeljal voznik tovornega vozila makedonskih registrskih oznak. Policisti Postaje mejne policije Obrežje so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega dela vozila. Pri preverjanju so ugotovili, da je jeklenica prerezana in ob pregledu tovornega dela našli med tovorom skritih šest državljanov Iraka, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo.

008ob

Obrezje nk 4039

Pozno popoldne je prav tako na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Bolgarije, ki je v Italijo prevažal železne profile. Pri mejni kontroli so policisti ugotovili, da je na tovornem vozilu poškodovana carinska zalivka in zvezana jeklenica. Med tovorom so našli skrite pet državljanov Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Po zaključenem postopku so vse tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

015

Letos so policistke in policisti Postaje mejne policije Obrežje pri mejni kontroli odkrili 60 tujcev, ki so se skrivali v tovornih vozilih in skušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. V letu 2017 so v 47 primerih odkrili 136 tujcev. Pri mejni kontroli in pregledu tovornih vozil policisti uporabljajo različna tehnična sredstva, kot so kamere, ogledala, merilci debelin materiala, CO2 testerje, detektorje srčnega utripa in razne druge pripomočke (lestev, meter, lupa ...).

027ob

Tehnična sredstva so sicer v veliko pomoč pri odkrivanju tovrstnih kaznivih dejanj, a so za učinkovito mejno kontrolo v prvi vrsti vendarle najbolj zaslužni policisti in policistke s svojim znanjem, izkušnjami, sposobnostmi in zagnanostjo.