Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Sevnica smo se v petek, 12. oktobra 2018, udeležili druge preventivne akcije Skupaj na Lisco 2018. V akciji, ki jo podpira Občina Sevnica, so poleg policistov sodelovali še gasilci GZV Sevnica in PGD Sevnica, vodniki reševalnih psov Enote reševalnih psov Slovenije, ekipa nujne medicinske pomoči in ostali zaposleni v Zdravstvenem domu Sevnica ter člani PD Lisca Sevnica kot vodniki.

policisti zbirno mesto Policisti na zbirnem mestu


Zbralo se nas je več kot sedemdeset pripadnikov interventnih služb. Po zboru pred gasilskim domom v Sevnici, kjer sta nas pozdravila pomočnik direktorja PU Novo mesto Andrej Zbašnik in župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, smo se odpravili na štiri izhodišča, od koder smo se povzpeli na vrh Lisce z nadmorsko višino 948 m.

plezalna stenaV steni


Glavni namen akcije je krepitev usklajenosti delovanja, da bi vse službe, ki so vključene v interventne dogodke, spoznale planinske poti, ki vodijo na Lisco, nevarne odseke in možnosti nastanka nesreč in ostalih interventnih dogodkov. Z množičnostjo obiska Lisce in posameznih nevarnih odsekov ter priljubljene plezalne stene namreč narašča tudi nevarnost za nastanek nesreč.

predstavitev dela Svoje delo smo predstavili tudi širši javnosti.


Vsi skupaj smo spoznali najhitrejše in najvarnejše poti ter dostope za učinkovito ukrepanje ob interventnih dogodkih. Preverili smo usposobljenost za posamezne vrste dogodkov in ugotovili, katera oprema je za posredovanje najbolj primerna. Seznanili smo se z reševalno opremo in vozili ter obnovili znanje temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja.

zupan ocvirk Preventivno akcijo je pozdravil tudi sevniški župan Srečko Ocvirk.


S prijetnimi vtisi, novimi spoznanji in poznanstvi smo se pozno popoldne vrnili v dolino in sklenili, da akcijo naslednjo leto ponovimo.

sodelujoce sluzbe