22.jan.2009
19.nov.2008

Predstavitveni film policije

{wmv}policija{/wmv}WMV format, 1.02 MB

Več

18.nov.2008

Položajne oznake in simboli policije

Položajne oznake so določene v Uredbi o uniformi, položajnih oznakah in simbolih policije,{fa-external-link} ki ob tem določa tudi vrste policijskih uniform in njihove dopolnilne dele, poleg položajnih pa še druge oznake, simbole policije ter nošenje položajnih oznak, simbolov policije in drugih oznak na policijskih uniformah.

Več

18.nov.2008

Kodeks policijske etike

Kodeks policijske etike {fa-file-pdf-o} vsebuje splošni določbi in temeljna načela, določa odnose med policisti(1) ter odnos policistov do ljudi, državnih organov, nevladnih organizacij in drugih ustanov. Predstavlja moralno-etične standarde policije in nadgradnjo Kodeksa ravnanja javnih uslužbencev. Kodeks je namenjen ozaveščanju policistov o pomenu spoštovanja etičnih načel in krepitvi etičnega oziroma moralnega ravnanja v praksi. Priloga kodeksa je seznam vrednot in vrlin, ki izražajo poslanstvo policije.

Več

18.nov.2008

Dan policije - 27. junij

V spomin na prepričljivo odločenost varovati državo in njen narod, na složnost, podporo in medsebojno zaupanje, ki je v junijskih dneh vojne vladalo med slovenskim narodom in njegovo policijo; v spomin na organiziran in profesionalen upor agresorju na ozemlju Republike Slovenije ter v spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec, smo slovenski policisti 27. junij izbrali za svoj praznik, za dan slovenske policije.

Več

16.okt.2008

Policijska pooblastila

Policijska pooblastila so z zakonom določeni ukrepi, ki policistom omogočajo, da lahko učinkovito in uspešno opravljajo svoje naloge.

Več