Sorodne objave

 

SenicaJoze 2019Jože Senica je v policiji zaposlen od leta 1994, ko je po končani srednji policijski šoli začel z delom policista na Postaji mejne policije Dobova, v takratni Upravi za notranje zadeve Krško. Z delom je od leta 1997 kot policist nadaljeval na Policijski postaji Velenje.

Po študiju na Višji upravni šoli v Ljubljani se je leta 1998 kot kriminalist zaposlil v takratnem Uradu kriminalistične policije v Policijski upravi Celje in začel delati v Skupini za mladoletniško kriminaliteto na Oddelku za splošno kriminaliteto. Po šolanju na Visoki policijsko-varnostni šoli v Ljubljani je leta 2001 prevzel vodenje te skupine.

Od decembra 2003 do januarja 2005 je opravljal naloge v mednarodni mirovni misiji EU Proxima v Makedoniji, kjer je bil svetovalec na področju organizirane kriminalitete in boja proti terorizmu. Po končanem mandatu v mirovni misiji je do leta 2008 vodil Oddelek za organizirano kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na PU Celje, oktobra 2008 pa je prevzel vodenje celjskega sektorja kriminalistične policije.

V letu 2011 je končal magistrski študij na Fakulteti za varnostne vede, s čimer si je pridobil naziv magister varstvoslovja. Od leta 2008 je tudi inštruktor kriminalistične policije.

1. maja 2012 je postal direktor Policijske uprave Celje, ki jo je uspešno vodil do 30. septembra 2018.

S 1. oktobrom 2018 je prevzel funkcijo namestnika generalnega direktorja policije, 29. marca 2021 pa je bil imenovan za pomočnika generalnega direktorja policije.

Na tem delovnem mestu je zadolžen za razvoj strategije sodelovanja slovenske policije v okviru EU in na mednarodnem področju. Je tudi vodja Podskupine Ministrstva za notranje zadeve in Policije za policijsko sodelovanje v EU in nacionalni delegat v Stalnem odboru za operativno sodelovanje na področju notranje varnosti (odbor COSI). V tej vlogi je med slovenskim predsedovanjem Svetu EU v drugi polovici leta 2021 tudi uspešno predsedoval odboru COSI.