Sorodne objave

 

Učenci s posebnimi potrebami iz Osnovne šole Dragotin Kette iz Novega mesta so danes, 2. marca 2017, policistom predali blazinice tolažbe, ki so jih od lanske jeseni izdelovali sami. Projektu policije Blazinica tolažbe so se pridružili z veseljem in v želji, da tako tudi sami pomagajo otrokom, ki se znajdejo v težkih situacijah in potrebujejo tolažbo.

007

002

Kot so povedali na današnji slovesnosti, so v blazinice z vsakim šivom všili svoj pogum, spretnosti, želje, veselje in veliko ljubezni do otrok in ljudi, ki jim bodo policisti v težkih trenutkih izročili blazinico. Napisali in prebrali so tudi tolažilne misli, ki so nastajale ob šivanju in so namenjene otrokom, ki so žalostni, poškodovani ali jih je strah.

zelje

Za veselo vzdušje na slovesnosti so poskrbeli glasbeniki Policijskega orkestra, ki so se jih učenci še posebej razveselili. Direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin in Stanislava Zupanc, pobudnica projekta Blazinica tolažbe, sta se vsem pogumnim, vztrajnim in srčnim "šiviljam in krojačem" v imenu vseh sodelavcev iskreno zahvalila in jim izročila simbolna darilca. Otroci so obljubili, da lahko policisti nanje "računajo" tudi v prihodnje, saj bodo še naprej izdelovali pisane blazinice in ostali pravi ambasadorji blazinic tolažbe.

045