Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana so 4. aprila 2010, na ljubljanski obvoznici med Podutikom in Jaršami, vozniku motornega kolesa na več kot dvokilometrski razdalji izmerili povprečno hitrost 197 km/h.

Omejitev hitrosti na opisani relaciji je najprej 130 km/h, nato pa se zmanjša na 100 km/h, zaradi česar gre za hudo prekoračitev hitrosti. Motorista, 25-letnega Ljubljančana, so policisti ustavili in v postopku ugotovili, da mu je potekla registracija na motornem kolesu.

Zoper voznika, ki je omejeno hitrost vožnje prekoračil za več kot 50 km/h, so izdali obdolžilni predlog zaradi kršitev po odstavku 10e v 32. členu Zakona o varnosti cestnega  prometa (najmanj 300 evrov, 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila) ter plačilni nalog zaradi poteka registracije, kar je kršitev po 5. odstavku 190. člena ZVCP-1 (globa v višini 500 evrov in odvzem registrske tablice).

Želimo si, da bi bilo takšnih voznikov čim manj, saj s svojim nepremišljenim, neodgovornim ravnanjem ogrožajo ne le sebe, ampak tudi druge udeležence v prometu. Vozite torej previdno in upoštevajte cestnoprometna pravila!


Objavljamo videoposnetek prehitre vožnje motorista, ki so ga policisti posneli z vozilom, opremljenim z videonadzornim sistemom Provida: