Policisti Postaje prometne policije Ljubljana so 4. aprila 2010, na ljubljanski obvoznici med Podutikom in Jaršami, vozniku motornega kolesa na več kot dvokilometrski razdalji izmerili povprečno hitrost 197 km/h.

Omejitev hitrosti na opisani relaciji je najprej 130 km/h, nato pa se zmanjša na 100 km/h, zaradi česar gre za hudo prekoračitev hitrosti. Motorista, 25-letnega Ljubljančana, so policisti ustavili in v postopku ugotovili, da mu je potekla registracija na motornem kolesu.

Zoper voznika, ki je omejeno hitrost vožnje prekoračil za več kot 50 km/h, so izdali obdolžilni predlog zaradi kršitev po odstavku 10e v 32. členu Zakona o varnosti cestnega  prometa (najmanj 300 evrov, 9 kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila) ter plačilni nalog zaradi poteka registracije, kar je kršitev po 5. odstavku 190. člena ZVCP-1 (globa v višini 500 evrov in odvzem registrske tablice).

Želimo si, da bi bilo takšnih voznikov čim manj, saj s svojim nepremišljenim, neodgovornim ravnanjem ogrožajo ne le sebe, ampak tudi druge udeležence v prometu. Vozite torej previdno in upoštevajte cestnoprometna pravila!


Objavljamo videoposnetek prehitre vožnje motorista, ki so ga policisti posneli z vozilom, opremljenim z videonadzornim sistemom Provida: