Sporočila za javnost

V skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, obveščamo obiskovalce spletnih strani policije, da za njihovo pravilno delovanje uporabljamo t. i. piškotke (v angl. cookies).

Če boste kliknili na "Sprejemam piškotke"

Če boste kliknili na gumb "Sprejemam piškotke", se vam bo nastavitev, da se strinjate z uporabo piškotkov, shranila na vaš računalnik (do izbrisa piškotkov).

Če ne boste kliknili na "Sprejemam piškotke"

Če ne boste kliknili na gumb "Sprejemam piškotke" in boste kljub temu nadaljevali z uporabo naše spletne strani, bo opozorilo o piškotkih ostalo izpisano v spodnjem delu strani, mi pa bomo šteli, da se z njihovo uporabo strinjate, saj ste to nakazali s svojim delovanjem.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih spletna stran ustvari med vašim obiskom naše strani in jih shrani na vaš računalnik. V piškotkih so lahko shranjene nastavitve za spletno mesto, za velikost besedil, jezik itd. Pri nekaterih namenih je mogoče piškotke uporabljati brez posebnega soglasja uporabnikov, pri drugih pa je potrebna privolitev uporabnika.

Naša spletna stran uporablja naslednje piškotke

  • nujne (sejne) piškotke

Sejni piškotek se ustvari, ko odprete našo spletno stran. Sejni piškotek se uporablja za shranjevanje informacij v primerih, kot so izbira jezika, zavihek, na katerem se nahajate, velikost besedila, jezik itd. Sejni piškotek se izbriše, takoj ko zaprete okno. 

  •  analitične piškotke (piškotke, ki jih ustvari Matomo)

Matomo (nekdanji Piwik) je odprtokodna platforma za spletno analitiko, ki lastnikom spletnih mest omogoča boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo njihova spletna mesta. Vsi podatki so anonimizirani in ne omogočajo prepoznavanja posameznih obiskovalcev. Uporablja več piškotkov z imeni, kot sta »_pk_id« in »_pk_ses«.

Nastavitev zasebnosti

S klikom na gumb "Izberi piškotke" imate možnost nastavitve zasebnosti z odjavo analitičnih piškotkov.

Povezane vsebine

Več o obveznostih upravljavcev spletnih strani po novem Zakonu o elektronskih komunikacijah je v dokumentu Informacijskega pooblaščenca RS: Smernice o uporabi piškotkov

Zastoji na mejnih prehodih

Mejni prehod Promet Razlog Osveženo Vstop/Izstop Čakalna doba
GRUŠKOVJE TOVORNI POVEČANA GOSTOTA PROMETA 30.10.2020 ob 23:30 IZSTOP 2 uri 30 minut
GRUŠKOVJE TOVORNI POVEČANA GOSTOTA PROMETA 30.10.2020 ob 21:54 VSTOP 3 ure
OBREŽJE OSEBNI POVEČANA GOSTOTA PROMETA 30.10.2020 ob 23:59 IZSTOP 2 uri 30 minut
OBREŽJE TOVORNI POVEČANA GOSTOTA PROMETA 30.10.2020 ob 23:59 IZSTOP 2 uri 30 minut

Informacije o razmerah in zastojih na cestah so dostopne na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
Podatki so dostopni tudi na spletnem servisu.