Sorodne objave

 

Ob začetku motoristične sezone smo se tudi policisti iz skupine za varovanje državne meje na Policijski postaji Ilirska Bistrica udeležili usposabljanja oz. kondicijskega treninga z motorji. Pri tem sta nam z inštrukcijami pomagala policista Postaje prometne policije Postojna.

P5180010

Med usposabljanjem 18. maja 2010 sta nam inštruktorja najprej pojasnila teoretični del vožnje z motornimi kolesi, zatem pa smo na poligonu vadili spretnostno vožnjo. Po tako osvojenem znanju smo se odpeljali na kondicijsko vožnjo do sosednje PP Cerknica oz. do Mejnega prehoda za mednarodni cestni promet Babno Polje. Na ta način smo pridobili znanje in veščine, ki nam bodo v pomoč pri varovanju državne meje po brezpotjih.

P5180009

Policisti PP Ilirska Bistrica namreč poleg drugih nalog tudi nadziramo zunanjo schengensko mejo med Slovenijo in Hrvaško v skupni dolžini 53 km. Celotno območje je v glavnem poraščeno z gozdom in na nekaterih mestih težje prehodno. Prehodnost terena omogočajo gozdne ceste in poti, ki so pogosto prevozne le s terenskimi vozili in motornimi kolesi. V ta namen policisti uporabljamo motorna kolesa znamke BMW, tip 650F. 

P5180004