Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem in Postaje prometne policije Slovenj Gradec smo v sodelovanju s Svetom za preventivo v cestnem prometu občine Prevalje konec marca izvedli seminar pod sloganom Prometna varnost, obnovimo znanje - obranimo življenja. Namenili smo ga ozaveščanju udeležencev v prometu o pomenu upoštevanja prometnih pravil, strpne in varne vožnje ter ustreznega ravnanja.

3

Osrednja tema tokratnega seminarja, ki ga je v Prevaljskem gasilskem domu 31. marca 2011 vodil pomočnik komandirja PP Ravne na Koroškem Miroslav Črešnik, je bila namenjena varnosti voznikom enoslednih vozil. Komandir PPP Slovenj Gradec Vinko Mlakar je ob tem izpostavil pomen dobre priprave motornega kolesa na motoristično sezono in opozoril na upoštevanje omejitev hitrosti, k večji previdnosti pa pozval tudi druge voznike, saj ti ob vključevanju v promet motoriste pogosto spregledajo.

2

Posebno pozornost na seminarju smo namenili tudi varnosti pešcev, saj se je v preteklih letih največ prometnih nesreč z udeležbo pešcev zgodilo prav na območju občine Prevalje. Predstavnica tamkajšnjega občinskega sveta za preventivo Bernarda Gradišnik je ob tej priložnosti udeležencem podarila kresničke, odsevne trakove in različne zloženke, namenjene tako motoristom kot tudi pešcem.

1

Seminarja, ki ga je obiskalo več kot štirideset udeležencev, med njimi kar nekaj članov različnih motorističnih klubov, sta se udeležila tudi vodja policijskega okoliša Zoran Kralj, ki na območju prevaljske občine izvaja večino preventivnih aktivnosti, in policist motorist Oto Robert, ki je motoristom ob zaključku srečanja podal vrsto praktičnih nasvetov za večjo varnost v prometu.

Udeležence seminarja smo ob tej priložnosti seznanili še z vsebino štirih novih zakonov (Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o cestah), ki bodo s 1. julijem 2011 nadomestili sedanji Zakon o varnosti cestnega prometa.

Enak seminar smo včeraj, 12. aprila 2011, koroški policisti skupaj s Svetom za preventivo občine Ravne na Koroškem, Varnostnim sosvetom PP Ravne in občino Ravne na Koroškem pripravili tudi v Domu kulture na Ravnah na Koroškem.