Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec smo v sodelovanju z učitelji varne vožnje Avtošole Relax 10. aprila 2011 pripravili preventivno akcijo za motoriste. Na prireditvi, ki je bila zelo dobro obiskana, smo motoristom predstavili pravila varne vožnje motornega kolesa in jim svetovali, kako se izogniti prometnim nesrečam.

 

Med motoristično sezono policisti sodelujemo na več preventivnih prireditvah za večjo varnost motoristov, ki potekajo po vsej Sloveniji.

Spoštovani motoristi, vljudno vabljeni!

IMG 9210

Preventivno akcijo Policijska izkušnja kot nasvet je na poligonu na Otoškem Vrhu pri Dravogradu obiskalo kar 350 motoristov. Ti so si z zanimanjem ogledali prikaz varne vožnje z motornim kolesom in prisluhnili nasvetom policistov motoristov. Številni udeleženci preventivne akcije so se sprva preizkusili v poznavanju cestnoprometnih predpisov, nato pa svoje praktične sposobnosti prikazali še na poligonu. Da sta njihovo teoretično in praktično znanje na visoki ravni, smo se strinjali tako policisti kot tudi učitelji vožnje, ki so motoriste za njihovo sodelovanje nagradili.

IMG 9200

Policisti smo udeležencem predstavili tudi tehnično opremo, ki jo uporabljamo med nadzorom prometa, veliko zanimanja pa je vzbudilo vozilo z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida.

IMG 9180

Prireditev, na kateri so sodelovali tudi reševalci Reševalne službe Koroške in gasilci Poklicne gasilske enote Ravne na Koroškem, je minila v dobrem vzdušju in se zaključila s skupno željo vseh udeležencev, da bi bilo takšnih aktivnosti čim več. Poslovili smo se z mislijo na čim bolj varno in prijetno motoristično sezono.

IMG 9192

 Več nasvetov za varnost motoristov