Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Slovenj Gradec so 18. aprila 2010 na poligonu v Otiškem Vrhu pri Dravogradu z Avtošolo Relax in občinskimi sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki delujejo na območju celotne Koroške, sodelovali na preventivni prireditvi in shodu motoristov, ki je potekal pod sloganom Motor + razum = varnost.

Policisti PPP Slovenj Gradec so obiskovalcem prireditve predstavili tehnično opremo za nadzor cestnega prometa, policista inštruktorja za vožnjo motornih koles pa sta izvedla prikaz in trening varne vožnje z motornimi kolesi.

Namen preventivne aktivnosti je bil predvsem izboljšati prometno varnost motoristov in prispevati k varnejši vožnji v cestnem prometu, s poudarkom na sposobnosti prepoznavanja in predvidevanja nevarnih situacij.

Inštruktorji vožnje motornih koles s PPP Slovenj Gradec in učitelji vožnje Avtošole Relax so udeležencem prikazali varno vožnjo z motornim kolesom in jim svetovali, kako ravnati v nevarnih situacijah.

IMG 5637

Kljub slabemu vremenu se je preventivne aktivnosti udeležilo okoli 50 motoristov, ki so se tudi sami preizkusili v spretnostni vožnji med stožci na poligonu.


Pred praktično vožnjo so motoristi izpolnjevali testne pole in tako preverili še svoje poznavanje cestnoprometnih predpisov. Učitelji vožnje so njihovo znanje ocenili kot zelo dobro, pri napačnih odgovorih pa so jim pomagali s pravilno rešitvijo.

Sodelovanje policistov motoristov - inštruktorjev s PPP Slovenj Gradec na prireditvi se je še enkrat izkazalo za zelo dobro, saj so s svojimi izkušnjami udeležencem znali svetovati, kako ravnati v posameznih nevarnih situacijah.

IMG 5644

Prometna policista - inštruktorja med vožnjo po poligonu


Policisti so ob prikazu varne vožnje predstavili tudi tehnično opremo, ki jo uporabljajo za nadzor prometa, posebno zanimanje obiskovalcev  pa je vzpodbudilo vozilo z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida in vozilo, ki ga uporabljajo izključno za merjenje hitrosti z vgrajenim sistemom Multaradar-C.

IMG 5652

Predstavitev vozila z vgrajenim sistemom Multaradar-C


Na prireditvi so se predstavili tudi reševalci Reševalne službe Koroške, gasilci Gasilskega zavoda Ravne na Koroškem in predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

IMG 5658

Predstavitev reševanja ponesrečenega motorista

IMG_5656

Del opreme poklicnih gasilcev GZ Ravne na Koroškem

IMG 5650

Predstavniki SPVCP s celotne Koroške


Vsem motoristkam in motoristom, ki so se udeležili prikaza praktične vožnje na poligonu in reševali brezplačne testne pole, je Avtošola Relax za nagrado za sodelovanje podelila majico z napisom "motor + razum = varnost", sloganom letošnje prireditve.

Skupna želja vseh udeležencev je bila, da se takšne aktivnosti pred motoristično sezono nadaljujejo tudi v prihodnje. Največja želja organizatorjev in vseh motoristov pa je, da bi bila njihova udeležba v cestnem prometu čim bolj varna.