Sorodne objave

 

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem smo v soboto, 5. junija 2010, na parkirišču pred Narodnim domom v Mežici pripravili preventivno aktivnost za voznike motornih koles.

Policisti smo preventivno aktivnost izvedli na pobudo mežiške motoristične sekcije Izobraževalno-kulturnega društva mladih Perkmandelci, skupaj s koroško reševalno službo ter avtošolama Relax in Felix.

027

S preventivnimi nasveti sta sodelovala Grega Paternoster, vodja policijskega okoliša Mežica, in Tomaž Strmčnik, vodja policijskega okoliša Črna na Koroškem, oba s Policijske postaje Ravne na Koroškem. Motoriste sta opozorila na pravilno pripravo motornega kolesa na poletno sezono in na nevarne situacije, s katerimi se srečujejo v prometu.

023

Poligon za voznike motornih koles sta pripravila Tomaž Miglič, učitelj praktične vožnje iz avtošole Felix, in Srečko Gostenčnik, učitelj praktične vožnje iz avtošole Relax. Sodelovala sta s prikazom varne vožnje in preventivnimi nasveti za večjo varnost motoristov. Med drugim sta jih opozorila na pravilno reagiranje v nevarnih situacijah. Udeleženci so se lahko na poligonu tudi sami preizkusili in vadili spretnostno vožnjo z motornimi kolesi.

046

  Prvo pomoč pri poškodbah motoristov sta udeležencem predstavila Bruno Pačnik in Zoran Uršnik, predstavnika koroške reševalne službe.

030

Prireditve, namenjene večji varnosti voznikov motornih koles, se je udeležilo okoli 30 udeležencev.

 

Ob zaključku smo vsi sodelujoči ugotavljali, da so bili motoristi z opisano preventivno aktivnostjo zadovoljni, zato bomo podobne aktivnosti izvajali tudi v prihodnje.