Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Slovenj Gradec udeležence cestnega prometa opozarjamo na najbolj nevarna odseka glavnih cest na Koroškem: med Otiškim vrhom in Slovenj Gradcem ter med Slovenj Gradcem in Doličem.

Lani je na območju PU Slovenj Gradec za posledicami prometnih nesreč umrlo pet, v prvem polletju letošnjega leta pa dva udeleženca cestnega prometa. Največ udeležencev je umrlo na glavni cesti I. reda št. 4 Dravograd-Dolič, in sicer na odsekih Otiški Vrh-Slovenj Gradec in Slovenj Gradec-Dolič.

DSC05614

Na teh dveh odsekih, ki skupaj merita 23 kilometrov, policisti letos izvajamo dodatne ukrepe za zmanjšanje števila prometnih nesreč in njihovih posledic. Zadnji statistični podatki o številu prometnih nesreč in njihovih posledicah kažejo, da se stanje na odseku Otiški Vrh-Slovenj Gradec ni bistveno spremenilo, na odseku Slovenj Gradec-Dolič pa se je celo poslabšalo, čeprav so policisti na tem odseku ugotovili kar 17 % več kršitev udeležencev v cestnem prometu, predvsem voznikov motornih vozil.

Ker žal ne ugotavljamo, da bi se odnos voznikov do prometnih pravil bistveno izboljšal, bomo v prihodnjih mesecih na izpostavljenih odsekih še naprej poostreno nadzirali promet, večinoma s civilnim vozilom in uniformiranimi policisti. Krajše poostrene nadzore pa bomo izvajali tudi v času jutranje in popoldanske prometne konice. Posebej pozorni bomo na hujše prekrške, zoper večkratne kršitelje cestnoprometnih predpisov pa bomo dosledno ukrepali. Poleg tega bomo ugotavljali tudi morebitne pomanjkljivosti na cesti in o tem sproti obveščali pristojne službe.

Vsem udeležencem v cestnem prometu svetujemo, naj bodo previdni, še posebej na obeh opisanih odsekih. Ugotavljamo namreč, da se je največ prometnih nesreč zgodilo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji ter nepravilne strani in smeri vožnje, v porastu pa so tudi prometne nesreče zaradi neprilagojene hitrosti vožnje. Po dnevih v tednu se je največ prometnih nesreč zgodilo ob ponedeljkih in petkih, po urnih intervalih pa med 12. in 18. uro.

DSC05608