Sorodne objave

 

V prazničnih decembrskih dneh smo policisti Policijske uprave Slovenj Gradec skupaj s slovensko športnico leta Tino Maze obiskali učence Osnovne šole Črna na Koroškem in jim predstavili preventivni projekt Policist Leon svetuje.

IMG 4355

Tina Maze, vrhunska športnica, zaposlena v policiji, je predstavila gradivo preventivnega projekta Policist Leon svetuje.


S pripravami na obisk smo začeli že v začetku decembra. V dneh izjemnih obremenitev in doseganja vrhunskih rezultatov se je najboljša slovenska smučarka z velikim razumevanjem in veseljem odzvala vabilu. Tako smo se ob dobrem sodelovanju z vodjo Oddelka vrhunskih športnikov Policijske akademije Francem Rožmanom in komandirjem Policijske postaje Ravne na Koroškem Ladislavom Krivcem dogovorili za skupen obisk učencev enega izmed razredov OŠ Črna na Koroškem.  IMG 4334

Ob prihodu v enega izmed razredov OŠ Črna na Koroškem


Kar je bilo dogovorjeno, je bilo tudi storjeno. Dan pred božičem so smučarka Tina Maze, vodja policijskega okoliša Policijske postaje Ravne na Koroškem Tomaž Strmčnik, komandir in pomočnik komandirja ter slovenjgraški tiskovni predstavnik obiskali učence.

IMG_4341

Tina Maze in Tomaž Strmčnik med učenci


Obisk domačinke Tine Maze, ki je v tistih dneh prejela prestižno nagrado za najboljšo slovensko športnico za leto 2010, je zelo razveselil vodstvo šole in predvsem učence, saj je mnogim izmed njih vzornica, nekateri pa se tudi sami aktivno ukvarjajo s smučanjem.

IMG_4352

Veselje učencev ob obisku najboljše slovenske smučarke


Tokratni obisk je ponovno potrdil uspešnost projekta Policist Leon svetuje, ki je nastal prav na Koroškem, izkoristili pa smo ga tudi za skupno fotografiranje. Fotografije bodo objavljene na naslovnici zgibanke Kažipot mojega policijskega dela, ki jo na PU Slovenj Gradec izdajamo vse od leta 2008. Kažipot razdelimo vsem zaposlenim, hkrati pa vsakič znova poskrbimo tudi za njegovo promocijo v zunanji javnosti.

Kažipot mojega policijskega dela na Koroškem za leto 2011 bo izšel predvidoma konec januarja. Tokratni izvod bo prav poseben, saj se bo vsebinsko dotaknil dveh zanimivih tem: preventivnega projekta Policist Leon svetuje in promocije slovenskih vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji. Tokrat bo to naša najboljša smučarka, Korošica Tina Maze. 

IMG_4359Med obiskom so nastale skupne fotografije učencev OŠ Črna na Koroškem z vrhunsko smučarko in vodjem policijskega okoliša Tomažem Strmčnikom.


Za njen dragoceni čas, ki ji ga med smučarsko sezono vselej primanjkuje, se je vrhunski športnici v imenu PU Slovenj Gradec posebej zahvalil tiskovni predstavnik Peter Pungartnik, mag. Hkrati ji je čestital za dosežene rezultate in naziv najboljše slovenske športnice ter ji zaželel zdravja in uspehov tudi v prihodnje.