Sorodne objave

Publikacije in povezave 14. februar 2022
 

V prostorih Ministrstva za notranje zadeve smo danes, 16. decembra 2019, že deseto leto zapored prevzeli luč miru iz Betlehema. Gre za dobrodelno akcijo, ki poteka v Sloveniji od osamosvojitve. Luč miru in njen plamen prinašata radost in, kar je še pomembneje, vselej predajata tudi plemenito sporočilo. Letošnje se glasi Ne boj se goreti!

IMG 0484

Ob prevzemu luči miru je zbrane nagovoril policijski vikar Igor Jereb, ki je poudaril pomen te akcije in pomembnost medsebojnih odnosov: "Pomembno je, da smo iskreni do sebe in v odnosu do drugih," je dejal. Generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar je izpostavila plemenito delo slovenskih skavtinj in skavtov, ki vsako leto predajajo sporočilo o veselju, radosti in upanju. "Dragi skavti, prinesli ste svetlobo. Svetloba pomeni nekaj novega, novo življenje, novo upanje," je dejala.

"Malokdo ve, da ste tudi vi v letih 2015 in 2016 pomagali v migrantski krizi s postavitvijo nastanitvenih šotorov in s svojim znanjem ter humanitarnostjo pripomogli, da je bila Slovenija še bolj varna," pa se je minister Boštjan Poklukar zahvalil slovenskim skavtinjam in skavtom. Ob tem je dodal, da so božično-novoletni prazniki priložnost, da se posvetimo sebi in svojim najbližjim. "Čas praznikov je vse preveč potrošniški in vse premalo imamo časa zase. Se vprašamo, kaj še hočemo? Želimo biti boljši? To so vprašanja, ki si jih zastavimo v času, ko se umirimo, ko smo doma, v krogu svojih najbližjih," je dejal minister, ko se je skavtinjam in skavtom zahvalil za njihovo plemenito delo, pri čemer je izrazil počaščenost, da lahko prevzemamo luč miru in širimo njeno sporočilnost.

Informacija o dogodku tudi v sporočilu za javnost Ministrstva za notranje zadeve: Skavti prinesli betlehemsko luč miru