Sorodne objave

 

V petek, 3. januarja 2020, sta se slovenskim policistom pri zagotavljanju varnosti na smučiščih na območju Kranjske Gore, Rogle in Kop pridružila hrvaška policista, ki bosta slovenskim kolegom pri zagotavljanju varnosti na smučiščih pomagala v prvi polovici meseca januarja. Tovrstno sodelovanje poteka že od leta 2013.

3210452

Hrvaška policista v času, ko je na smučanju v Sloveniji večje število hrvaških državljanov, pomagata pri sporazumevanju z njimi, jim svetujeta v primeru morebitnih nevšečnosti ter pomagata hrvaškim državljanom pri stikih s hrvaškim veleposlaništvom v Sloveniji.

3537809

Na današnji novinarski konferenci na Rogli sta Alojz Sladič iz Sektorja splošne policije v Upravi uniformirane policije GPU in Stjepan Milković, pomočnik poveljnika hrvaške specialne enote, spregovorila o pomenu tovrstnega sodelovanja. Ocenila sta ga kot izjemno dobrega, predvsem v smislu preventive in učinkovitejšega sporazumevanja s hrvaškimi državljani. V poletni sezoni slovenski policisti hrvaškim kolegom pomagajo v obmorskih letoviščih, lani so jim prvič pomagali tudi v času predbožičnega in božičnega dogajanja v Zagrebu.

Stjepan Milkovič je ob tej priložnosti povedal še, da so bili sodelovanja slovenskega policista v »Adventnem Zagrebu« izjemno veseli, saj je bilo med turisti zelo veliko slovenskih državljanov.

5522474

Aljoz Sladič je opozoril tudi na spoštovanje pravil na smučiščih in povedal, da smo tudi v sezoni 2019/2020 na slovenskih smučiščih že beležili nesreče, žal v petek, 3. januarja, na Rogli tudi smrtno nesrečo.

V sezoni 2018/2019 smo na slovenskih smučiščih zabeležili 41 nesreč s hudimi poškodbami smučarjev in 885 nesreč z lažjimi.

Povezane vsebine

10 FIS pravil

Le varna smuka je užitek - nasveti policije za večjo varnost na smučišču